När vi förra årets skrev om Ian-Paolo Liras regnbågsarmbindel i en artikel under Mello blev den flitigt klickad, och detta ledde i sin tur att Lillasysters trummis blev nominerad till Årets Hetero på QX Gaygala. Nu är bandet tillbaka i Andra Chansen, eller som det heter i år, Semifinal, och ikväll kan de ta sig till final med sin Til Our Days Are Over. Dessutom har armbindeln nu blivit permanent i form av en regnbågstatuering!

Armbindeln åkte på efter att Ian-Paolos idol Eddie Vedder (Pearl Jam) hade en sådan på sig. En dag bestämde sig Ian-Paolo för att vända ut och in på sin bindel, och visa upp insidans regnbågsfärger, och sedan dess har bindeln blivit hans signum.
–  Jag kände att vår publik behövde upplysas, och det är mitt sätt att göra det. Men framförallt står jag till 100 procent upp för människors lika värde, och framförallt vad Pride är och betyder.  Stoltheten och rättigheten av att få älska den man vill och att få vara den man vill. Alla ska ha samma rättigheter, och det är sjukt att det inte är så.

Så nu har det blivit en tatuering av detta, hur och var?
– Strax innan jul, i Uppsala. Och den blev ännu bättre än jag tänkt mig! Det är en ganska bred tatuering, och har inte så hårda kanter, så sneglar jag ner mot armen tror jag har bandet på mig fortfarande (skrattar).  Det kändes som en kul och viktig grej att göra efter tio år med svettbandet.

Och nu är du Gaygalanominerad till Årets Hetero, hur känns det?
– Helt sjukt… det är en sån enorm ära, och sjukt häftigt. Men jag har inga fantasier om hur det ska gå… Är inte Zlatan (som också är nominerad)  det största vi har? Och Benjamin Ingrosso! Jag hoppas och tror att det blir en kul fest hur det än går och jag är så glad att galan sköts fram och inte ställdes in.

Var det givet att ni skulle vara med i år igen, i fjol tog ni Pretender till Andra Chansen…
– Vi hade så sjukt kul förra året och vi kände att om vi får chansen att göra om det så gör vi det direkt. Så vi satsade på att skriva låtar som skulle kunna bli bra uppföljare i somras och sen kom vi med i sista stund vilket var väldigt kul.

Vad har du för andra favoriter i årets Mello?
– Min låtskrivar-gen är övertygad att Klara Hammarström tar hem det hela.  Och jag älskar Medina och deras energi. Det är mina polare. Och Cazzi Opeias låt är fantastiskt , Tones också…. Det finns så mycket bra i år.

Förra årets föll ni mot Alvaro Estrella i en duell, hur går det i år?
– Alltså vi är så taggade på att ta oss vidare nu! Det kändes lite som att vi föll på målsnöret i fjol, och det behövs ju lite håddrock i finalen. Men vi får se, det är så många starka akter med.