Göteborgs regnbågsfirande testar ett nytt grepp för att få fram en riktigt stark Pridelåt. Genom att låta låtskrivare och artister skicka in bidrag så ska den bästa Pride-låten gallras fram. Låten ska inte ha varit framförd offentligt tidigare, texten ska vara på svenska eller engelska, och tävlingsbidraget ska innehålla både låt och förslag på artist eller grupp som framför låten, både på West Prides scen och på plattformar där musik finns.

En annan av uppmaningarna är att bidraget ska på något sätt hylla, beskriva eller lyfta HBTQI+-personers livssituation runt om i världen. Vinnaren kommer att utses av en jury bestående av Melodifestivalens tävlingsproducent Karin Gunnarsson, artisten och låtskrivaren Fredrik Kempe och Anders Olsson, producent för West Prides scenprogram.

Självklart kommer det vinnande bidraget att framföras under själva West Pride i Pride Park i Eriksbergshallen, och såklart finnas tillgängligt på Spotify och andra streamingplattformar.
– Ett krav vi också har är att West Pride får lov att använda låten i vår PR innan, under och efter festivalen, säger Anders Olsson.

Emma Gunterberg Sachs, verksamhetschef West Pride kommenterar tävlingen i ett pressmeddelande:
  Vi vill ge artister och låtskrivare chansen att få skriva musik som på något sätt hyllar, beskriver eller lyfter HBTQI+-personers livssituation runt om i världen. Sedan är det ju extra härligt för oss att juryn består av sådana namnkunniga och erfarna personer, vilket skänker en extra guldkant till projektet.

I år genomförs West Pride den 13-19 juni. Vilka artister som uppträder i Pride Park avslöjas i samband med programsläppet den 18 maj, och då kommer även vinnarbidraget av årets West Pride-låt att offentliggörs. Mer om reglerna för tävlingen här