I helgen blir det Ladies Lounge i Köpenhamn. Klubben för lesbiska, bi och transkvinnor arrangerar en stor fest under fredagen med start kl 19 på Loppen i Christiania. En av Sveriges hetaste flat-dj:s, DJ Pamela ska spela två set under kvällen och danska brudbandet Going For The One uppträder.
Temat för festen är kärlek  och ”LGBT+ Wild Party”. På lördagens flyttar Dj Pamela till kända gaystället Oscar där hon spelar kl 22. Kvällen till ära görs den populära baren om till houseklubb.

Hallå Pamela, varför kör du en turne i Köpenhamn denna helgen?
– Det är en stad som ligger mig varmt om hjärtat, speciellt vad gäller hbtq-sammanhang. Det var där jag upplevde min första stora Pride 1996 när Köpenhamn stod värd för EuroPride. Där hade jag mina första stora gayspelningar utanför Stockholm, på tunga stora Techhouse-gayfester i gigantiska hangarer. Jag gästade legendariska gayklubben Pan några gånger och i somras var jag och spelade på World Pride oförglömliga avslutningsfest för över 1500 personer. Då blev jag påmind om hur fantastiskt det är att spela och få göra det jag gör; samtidigt som vi i Sverige levde under restriktionerna. Det var en känslomässig befrielse och inspirerande spelning där allt handlade om kärlek och att få vara den man är. Dessutom har jag alltid varit svag för danskor…

Vad tycker du om Köpenhamn som partystad?
– Innan pandemin så har ju Köpenhamn kallats för Nordens partystad både vad gäller barliv och klubbsammanhang. Nu håller köpenhamnarna att hitta tillbaka, bland annat med festerna jag spelar på i helgen. Jag vet också att rutinerade svenska klubbägarna Joakim och Johan håller på att öppna upp Red Shoe i staden.

Du spelar på Ladies Lounge, berätta lite mer!
Ladies Lounge är en medlemsklubb som håller till på Dinas Bar och café som ligger på Rådhusplatsen, har öppet varje fredag och lördag är en klubb för lesbiska, bi-, trans- och queerkvinnor. De arrangerar olika events, konserter och fester på Köpenhamns bästa ställen. Festen ikväll den 18 mars kommer däremot att äga rum på Loppen i Christiania.

Hur är det att vara ute och spela igen efter pandemin?
– Sanslöst roligt, efterlängtat och så härligt att få leverera musik som jag samlat på mig under pandemin. Men det är framförallt rörande att se glädjen när människor dansar och umgås!

Det blir två set på fredagen? Vad kommer du spela dessa dagar och set?
– Första setet kommer att vara som en warm-up, disco/soulhouse/latinorytmer. Sedan spelar Going For The One och efter det tar jag vid igen och då mer något mer tyngre, rytmisk, sexigare med bpm åt 125-hållet. Och på lördagen på Café Oscar spelar jag som jag gör på typ Backdoor: House iberican och Balearic med mycket trummor!