Är du singel, på jakt efter kärleken och dessutom orädd för att visa upp hela härligheten i tv? Omtalade programmet Naked Attraction är en dejtingshow med en lite omvänd idé – deltagarna får se varann spritt språngande nakna innan de får veta några andra detaljer. Tanken är att skapa ett kul och kroppspositivt program och förhoppningsvis bilda några nya kärlekspar.

Nu är discovery+ och produktionsbolaget Baluba på jakt efter sköna deltagare till svenska Naked Attraction bland QX:s läsare.

– Det blir sex avsnitt och ett av dem ska definitivt vara ett gayprogram, gärna två. Vi har redan fått in en del ansökningar men vill gärna ha fler härliga gaykillar och gaytjejer eller bipersoner, berättar Aurora Brännström som sköter castingen.

Vad går Naked Attraction ut på? Titeln är visserligen ganska talande…

– Ja, det kan tala för sig själv men det är inte helt säkert. Ett dejtingprogram – vad innebär det? Det här är väldigt mycket en scenshow. Varje avsnitt utspelar sig på en scen där vi har fem boxar i olika färger, och så står det fem personer bakom. En person ska välja en dejt bland de här fem personerna. Vi har matchat i förväg och tänker att alla de här fem kan bli en toppendejt.

– Sen höjs boxarna successivt. Man ser först lite av benen, sen könet och magen, sen överkroppen och de får vända på sig… Det finns lite olika moment. Den som väljer ska utgå från attraktion och ja, första intrycket av kroppen helt enkelt.

Alla kroppstyper är välkomna i den svenska Naked Attraction.

Tanken är att det ska bli en slags omvänd dejting där man inte dömer personer utifrån kläder, som signalerar status. När det blir naket blir det ärligt, menar Aurora Brännström.

– Vi försöker skapa en kroppspositiv, blandad, inkluderande produktion med mångfald. Och vi söker alla åldrar, alla former, alla färger, alla läggningar och så vidare. Vi vill skapa ett snällt program. Men det kommer också bli lite roligt. Förhoppningen är också att skapa ett mer positivt samtal om kropp i media.

Hur ser man till att det inte blir ytligt? Att man kanske väljer sin dejt utifrån sexpack eller någon annan kroppsdel man gillar?

– Det är något vi diskuterar. Det här programmet har gjorts i Storbritannien från början, och där har det kanske varit lite mer ytligt. Vi har framför allt tittat på den norska versionen, där man också har blandat in informativa delar. Det är en väldigt snäll ton. Och de pratat mycket om att välja in istället för att välja bort. Vi säger till våra deltagare att de bara får säga positiva saker.

– Sen är det ingen fel på en opererad eller vältränad kropp, de får gärna vara med också. Alla är välkomna. Men det ska inte bara vara det. Vi vill gärna ha med alla typer av kroppar.

Bara för att vara säker… visar man precis allt i tv?

– Det gör man. Man ska ju tänka till en extra gång innan man söker. Och man ska nog inte vara för ung heller. Åldersgränsen är 18, men vi tror egentligen att man bör vara runt 30 åtminstone. Och vi söker också lite äldre just nu, det vore fint med ett sånt avsnitt också.

Sofia Wistam programleder svenska Naked Attraction.

Tror du att gaypersoner är mer eller mindre benägna att droppa kläderna?

– Jag vet faktiskt inte! Grejen är att det är ganska mycket heterofolk som sökt hittills. Det kanske finns en fördom om att gaypersoner skulle vara mer frisläppta? Men jag är inte så säker på det. Det handlar så mycket om att man har gjort en resa i sig själv. Det spelar nog in om man ska välja att vara med i ett sånt program. Men vi hoppas skapa en trygg miljö så att alla känner att det blir något fint.

Så hur går man till väga om man är intresserad?

– Fyll i en ansökan och skicka med en porträttbild och en helkroppsbild. Det behöver absolut inte vara en nakenbild. Man får sedan svara på lite frågor, och också ta en funderare på om man verkligen vill det här. Sen kontaktar vi alla som har ansökt och bokar in intervju. Därefter ska vi pussla och försöka skapa så bra matchningar vi kan!

Intresserad? Sök till Naked Attraction här.