Ju längre veckan går dess mer går det upp Liljeholmens för inte bara delatgarna i ILGAs Världskonferens, men även för Stockholmarna.
Detta är fullständigt unikt att 450 kämpar för hbt-rättigheter från världens alla hörn möts, debatterar och inte minst knyter kontakter för att ta strid för våra rättigheter.
Och Stockholms gayvärld bjuder upp till ett julfirande i rosa skimmer!
I dag har Arabiskt Initiativ som har en parallell konferens kring situationen i Mellanöstern i veckan öppnar ikväll torsdag en fotoutställning kombinerat med en interkulturell kväll i sina lokaler på Hagagränd 2. I samma lokaler blir det på lördag en Arabic Night-fest med svett, glädje och magdans!
För att ytterligare öka känslan av att denna Lucia-vecka har Pride-feeling så står klezmerkorkestern Sternfall på Torgets scen ikväll. Alla bord är redan bokade så det är kloktattvara på plats innan 21 för att få ståplats. Just nu pågår Chanukka-firandet världen över och konserten, som har en hemlig gäst, blir det rosajudiska Stockholms firande av de åtta tända ljusen mysterium! Har ni känsliga öron – ta med öronproppar!
ILGA-konferensens filmintresserade deltagare sitter ikväll bänkade ute på Filmhuset för en ”Internationell filmfestival”. Stannar man på ABF-huset där konferensen pågår så visas klockan 20.00 filmen Kyss Mig och på RFSL-Huset bjuds det på torsdagssoppa.