Varför blev det just Monster som blev nästa singel?
Monster känns som en given flaggskepps-singel från det kommande albumet därför att den introducerar Julia Alfrida 2.0: Ett nytt kapitel och ytterligare en växel i mitt musikaliska uttryck.

Hur går arbetet med debutplattan då?
– Arbetet med albumet går bra, det planeras att släppas i höst. Jag är väldigt nöjd med hur det blir, vilket budskapet jag förmedlar och det känns verkligen underbart att få dela med mig av det snart.

Du och Sylve jobbar en hel del ihop, varför matchar ni så bra?
– Precis, vi har ju gått och blivit väldigt nära vänner i och med att vi släppte låten Legacy tillsammans samt gigade runt om i Sverige och i Köpenhamn förra sommaren. Han är en så underbar varm person och vi klickade från första stund när vi träffades våren 2021 efter att jag varit med i Mello. Jag tror bara att vi båda känner igen oss i varandra, som människor och dessutom när det kommer till hbtqia+ frågor som vi båda har som hjärtefråga liksom. Lika barn leka bäst.

Vad är planen i sommar?
– Att släppa två singlar till, giga så mycket jag kan och att njuta av att få umgås med vänner och familj! Att ta vara på stunden och njuta av livet känns som högsta prioritet.

Slutligen: Vem var din favorit i årets Mello?
– Cornelia, utan tvekan! Jag har varit ett stort fan av henne i några år nu och blev så glad när hon vann att jag grät till och med. Dels så blev jag så glad för hennes skull och att det äntligen är hennes tur att få stå i strålkastarljuset. Dessutom så är jag också helt förtrollad av henne och hennes autentiska uttryck att det växte så starka känslor hos mig tror jag.