Den 6 april har den nya relationsserien The Ultimatum premiär på Netflix med sin första säsong. Här syns sex par som alla har ett ultimatum hängandes i luften – den ena vill gifta sig och den andra tvekar.

Under ledning av Nick och  Vanessa Lachey ska deltagarparen under åtta veckor bestämma sig för om de ska gifta sig, eller om de kanske skulle passa bättre ihop med en annan deltagare än den som de kom med. Det vankas alltså underhållning i form av partnerbyte!

Under seriens första tre veckor kommer de vara gifta på prov med någon ny – för att utforska om gräset är grönare.

– Programmet är baserat på en väldigt relaterbar situation för många par. Antingen har du själv varit i den sitsen eller så känner du någon som varit det, säger producenten Chris Coelen till Variety och fortsätter:

– Det är fascinerande att se anledningarna som personerna använder när de hävdar att de inte är redo för äktenskap. Det finns flera olika: ”Jag kommer från en familj med en historia av dåliga relationer, jag vill inte upprepa det förflutna”,”Jag är inte redo, jag är för ung” eller ”Jag måste ha en stabil ekonomi”. Det kanske finns sanning i vissa av dessa ursäkter, men den riktiga anledningen är att de inte är säkra på att de vill gifta sig med personen som de är tillsammans med.

Redan innan det första avsnittet av säsong ett har släppts står det klart att det blir en säsong två, och det är i den som vi kommer få följa queera par.

Säsong två har ännu inte fått ett premiärdatum.