Precis som tidigare år så tog det ett avsnitt innan jag var fast i årets Robinson. Visst, det är lite svårare att hitta tydliga favoriter i år, men det ger sig antagligen med tiden och jag tycker det varit en kul start. Och hur härligt är det inte att vi är tillbaka på en tropisk ö?
Så mycket peppigare ära fjolårets regntunga Norrlands-depp.

Maktbalansen pendlar fram och tillbaka mellan lagen. Efter att Lag Nord misslyckades i första tävlingen så har de visat sig starka i andra, och inför kvällens ö-råd tvingas Lag Syd rösta ut någon efter deras katastrofala insats i ”bära vatten”-tävlingen. Eva borde verkligen försöka smörja upp sina lagkamrater efter att ha kastat vatten åt alla håll utom just i Jabrils hink… Den stukade Kramfors-kvinnan hänger helt klart löst.

Självklart kör jag på även denna säsong med Ronnys Robinson-rankning:
Vem är den mest värdige Robinson-vinnaren denna vecka?1. Angela (ny)
Okej, hon kanske är lite hetsig, men jag ÄLSKAR Angie! Inslaget där hon iskallt jagar krabbor i sanden och biter huvudet av dom är redan en klassiker. ”Biter du mig biter jag tillbaka dig” utbrast hon krasst och bjöd på krabb-kras de luxe! Så gör en äkta överlevare! Däremot kanske hon borde fila på sina sociala skills och inte försöka alienera sig från sitt lag… Men äh, heja Angela!2. Gorm (ny)
Årets tryggaste. Leder Nord på ett fint sätt och avstod snyggt sin immunitet för lagets bästa då  han valde tändstålet. Har dessutom gett en brinnande pung ett…ansikte, efter att han sket på fel ställe och fick svår klåda där nere av kådan på stacken han satt lutad mot.3. Sandra (ny)
Hatten av för en smart och kul spelare! Sandra förskönade glatt sina scoutkunskaper och stoltserade med att hon minsann kunde göra eld utan tändstål om Nord ville välja henne. Så de valde den glada pratkvarnen, men blev utan eld. Så det är inte konstigt om Sandra hänger löst om Nord också ska rösta ikväll..4. Daniel (ny)
Den långhårige skejtaren är lite anonym än så länge, men han placeras högt för att han känns som en bra person: Det såg vi när han smart nog stod kvar på flotten i första programmet och sedan bar in alla de andras packning så att Lag Nord fick sina tillhörigheter trots att alla girigt kastat sig in till stranden. En lagspelare av rang!5. Isabella (ny)
Jag vet inte om jag pallat Isabellas energi de första dagarna på ön, men jag gillar hennes quirky sätt och sköna attityd. Det finns ett stort hjärta under de stora gesterna och hur kan man inte älska en deltagare som frågar om ”favoritfärg” istället för hur bra en eventuellt ny lagmedlem klarar sig i vildmarken?6. Peter (ny)
Kämpade hårt med att försöka göra eld, och var stark i Robinson-tävlingen. Helt klart en tillgång för Nord.  Går han långt blir han Sveriges mest kända glugg sedan Marie Fredriksson slog igenom.7. Shevin (ny)
Åh vad jag tyckte synd om stackars Shevin som sumpade Nords vinstchanser genom oturlig förmåga med lassot i årets första lagtävling. Men jag tycker hon verkar vettig och stark. Däremot fick vi aldrig svar varför hennes kapacitet var 80 procent och Gorm ställde henne i Robinson-tävlingen…?8. Per (ny)
Årets snyggaste deltagare framställs som väääääldigt självgod och känns som en besserwisser. Lite ödmjukhet vill vi se från Herr Grapes sida framöver, tack. Och det är alltid farligt att tidigt visa sig stark, då de svagare deltagarna alltid verkar pakta ihop sig och ta ut starka spelare.9. Hanna (ny)
Jurist-Hanna känns som en smart spelare som kommer att växa med tiden. Och smart att redan nu börja pakta sig med likande människor: Varken Isabella, Filip eller hon är direkta hot, och kommer att kunna ta sig långt om de vaktar smart.10. Filip (ny)
Skägg-Filip är precis som Hanna en lagom stark spelare som smider planer i det tysta. Kan gå långt just därför. Men som med flera andra här: Ingen klar bild efter bara en vecka.11. Jabril (ny)
Hans längd i kombo med hans basketbakgrund borde göra honom farlig i tävlingar. Men kom in för sent för att jag ska ha bildat mig en ordentlig uppfattning om honom.12. Joel (ny)
Receptionisten som tog med tuggummi som personlig sak har inte riktigt gjort avtryck. Just nu är jag mest nyfiken på vad hans armtatuering betyder.13. Eva (ny)
Lite orimlig i sitt tankesätt då hon inte fattar att man inte har tid att vara skadad i Robinson. Har man stukat foten är man en svagare spelare och då ligger man pyrt till. Tyvärr. Plus, hennes insats med att kasta vatten i Robinson-tävlingen var episkt usel. Och sen undra varför det gick så kass för laget? Hade hon verkligen inte bättre koll på sin egen insats?  Men ändå, en charmig figur.14. Jessica  (ny)
Är nog en stark spelare, men har inte framställts så sympatiskt. Det är hennes sätt eller inget, liksom. Och när hon och Shevin skrattade åt Angelas arbetstakt så såg man en sida som inte var så charmig. Men detta är första veckan och det finns absolut rum för förbättring.15. Christina (ny)
Inte visat vem hon är, förutom att hon hoppades på mer spa än överlevartävling…16. Fran (ny)
Kan inte riktigt greppa hur man söker till Robinson och sen hoppar av efter tre dagar när längtan efter familjen blir för stor. Men alla gör vi våra val och jag respekterar Frans val.