Influencern Janni Olsson Delér följs av 1,3 miljoner personer på Instagram. Här delar hon med sig av sitt liv som tvåbarnsmamma och resor tillsammans med maken, den tidigare skidåkaren och Youtubern Jon Olsson Delér.

För tre dagar sedan delade paret med sig av bilder när de anländer till staden Jidda i Saudiarabien dit de reste i ett privatplan. Sedan dess har semestern fortsatt och de visar upp reklambilder från Saudiarabien som taggats med landets officiella turistbyrå ”Visit Saudi”, vilket Breakit var först att rapportera om.

Kommentarsfälten på semesterbilderna fylls av kritik. ”Så otroligt tondövt, pengar före mänskliga rättigheter alltså?” skriver en följare. ”Att ni inte skäms? Snälla rara såhär naiva kan ni väl inte vara att ni rakt upp och ner gör reklam för ett av världens mest totalitära länder som motarbetar cirka allt som har med mänskliga rättigheter att göra? Vad är nästa inlägg, att ni åkt och varit publik på en massavrättning?” skriver en annan.

För bara ett par veckor sedan fördömdes Saudiarabien av FN för att ha massavrättat 81 män. Enligt Human Rights Watch (HRW) var det den största avrättningen på flera år och enligt organisationen är det ”högst osannolikt” att de avrättade har fått en rättvis rättegång.

I Saudiarabien är homosexualitet kriminaliserat och den som döms skyldig till homosexuella handlingar riskerar dödsstraff. 2019 bekräftades att landet avrättat fem män efter att de pressats att erkänna brott kopplade till homosexualitet, enligt CNN.