George Perris, 38, är en grekisk/fransk artist som idag släpper sitt tredje album ”No Armor” på engelska. I en intervju med People Magazine tar han chansen att nu, efter 20 år i rampljuset, berätta något han hittills inte vågat dela offentligt.

”Jag växte upp med att tro att det var något fel på mig. När man var ung på 80- och 90-talet så trodde man det. Jag växte upp i ett samhälle där man inte såg homosexuella relationer, det fanns inte på tv, det skrevs inte om det i tidningar, det var inte en del av samtalet” säger Perris till People och minns hur överväldigad han blev som ung när sångaren George Michael kom ut offentligt i slutet av 90-talet.

”Då var jag 15 år gammal. Jag kunde inte förstå att det fanns en superstjärna, som var så extremt talangfull, en otrolig artist och en vacker man och att han var gay”.

Fem år senare kom Perris ut för sin familj. Idag har de accepterat hans läggning, även om vissa till en början ställde sig frågande. Han berättar att han i privata sammanhang har varit öppen med sin läggning sedan dess och att han under åren i rampljuset ofta fått höra att han gjort rätt som inte pratat om det offentligt, då många menat att det skulle förstöra hans artistkarriär.

”Idag har jag inget kvar att dölja. Jag är lättad, jag är lycklig och jag är stolt över att jag nu gör det här” säger han och hoppas att hans öppenhet ska betyda något för de som inte kan komma ut.

”Än idag är det livsfarligt att vara öppet gay i många delar av världen. Jag ser det som mitt ansvar som människa, artist och offentlig person att tala öppet om det här.”