Just nu klubbar allt fler delstater i USA igenom lagar som ytterligare begränsar transpersoners friheter. Det är något som Ariana Grande öppet kritiserat och nu utlovar hon en mångmiljondonation i samband med Transgender Day of Visibility.

Instagram uppmanar hon sina följare att öppna sina plånböcker för unga transpersoner, och säger att hon själv matchar alla donationer upp till 1,5 miljoner dollar, eller drygt 14 miljoner kronor. Pengarna ska gå till Protect & Defend Trans Youth Fund, som hon själv är medgrundare till.

”Just nu är det hundratals skamfyllda lagförslag som drivs på i delstater som riktar sig mot unga transpersoner och deras rättigheter. Konsekvenserna av att behöva slåss mot de här lagförslagen är något som drabbar transpersoner, deras familjer och nära året runt. Snälla var med mig och donera till den här välgörenhetsfonden som förser viktiga medel till organisationer som arbetar för unga transpersoner i de delstater som just nu trycker på med anti-trans lagar.”

Vidare skriver hon att organisationerna kommer att få dela lika på pengarna.

Ariana Grande har länge varit en aktiv och uttalad hbtqi-allierad. Hennes engagemang sägs delvis komma från hennes nära relation med sin tio år äldre halvbror, som är gay.