Skådisen, tv-serieskaparen och artisten Amy Diamond, eller Amy Deasismont, som hon heter utanför scenen, har fått Stockholmsklubben att brista ut i sällan skådad allsång förut och det finns en anledning till att hon återvänder.
– Jag har haft några av mina bästa kvällar på Backdoor. Både de gånger jag stått på scen där och när jag varit där och dansat med vänner. Musiken, kärleken.. och det är alltid underbar stämning!
Vad kommer du att sjunga?
– Jag kommer sjunga några låtar som jag hoppas att publiken känner igen från mina tidigare år inom musiken. Förhoppningsvis kan vi dansa och sjunga tillsammans.

Jag trodde du mest lämnat musiken för din framgångsrika tv-skapar och skådespelarkarriär, men är det så att du har nytt material på G?
– Nä, jag har inget nytt material på gång just nu. Jag jobbar på heltid med mitt skrivande och skådespeleriet och gigar otroligt sällan. Men det känns så lyxigt att då och då få spela lite. Det är ju väldigt kul.
Viken av dina gamla låtar ligger dig varmast om hjärtat? Nån pärla fler borde upptäcka?
– Jag har ju en enorm förkärlek till sorgliga låtar generellt. Så då skulle jag nog säga
Another Say eller Graduation Song. Men sen är det alltid fantastiskt att uppträda med What’s in it For Me. Jag har sjungit den i nästan 18 år och jag tröttnar aldrig på den.
Vad händer härnäst för dig?
– Just nu sitter jag och skriver på något nytt. Mer än så får jag inte säga…