Den amerikanska serie-realityshow-deltagaren David Barta, också känd som Mr International USA år 2019 har kommit ut som ”sexuellt flytande”.

”Kalla det pansexuell, kalla det bisexuell, kalla det sexuellt flytande (min preferens) eller allt ovanstående. Det är jag. Men framför alla dessa stämplar är jag David. Jag är exakt samma person, bara lite ärligare och mer öppen för vad livet har att erbjuda mig” skriver han under ett långt inlägg på sin Instagram, som är låst förutom till hans nära 100 000 följare.

Han växte upp i en konservativt kristen familj. Något som satte käppar i hjulet när han kom ut för dem i september 2021.

”Som många av er vet så växte jag upp i ett konservativt kristet hushåll. Ni kan ju föreställa er vilken chock det var när jag kom ut för min familj i september 2021 som jag inte hade delat mina känslor kring sexualitet med fram tills dess. För jag och min familj var de tre månaderna som följde de svåraste vi någonsin gått igenom. Det var tidpunkter då jag inte ville prata med dem, och tidpunkter då de inte visste vad de skulle säga till mig.”

Vidare skriver Barta att de med tiden har kommit att förstå honom och att de nu älskar varandra ”mer än någonsin”.