QX ringde upp den 61-årige juristen för att ta reda på mer om honom.

Hallå, Gorm. Hur kommer det sig att du är med i Robinson?
– Jag sökte faktiskt inte till programmet. Detta var tredje året de ringde och frågade om jag ville vara med. Jag har tackat nej tidigare för att det inte passat, men nu funkade det. Jag har avlägsna bekanta på produktionsbolaget som verkade tycka att jag passade för programmet.

Hur var tiden i Lag Nord?
– Det var lite nervöst till en början, men samtidigt en lätt stämning, och inga konflikter. Det har framställts som lite turbulent i tv, men så upplevde inte jag det. Den där ”konflikten” med Angela överraskade mig och jag hade inte känt av att det var ett problem innan det small till på ö-rådet. Jag hade någon irritation mot någon och jag kände mer att produktionen klippt in att hon har nån hangup på mig. Men vi var ju två olika energier, och det blev tydligare när vi inte ätit.

Vem kom du bäst överens med?
Daniel, Jessica, Peter, Shevin och Joel, men även med Sandra när hon kom in.

Du fick lite av en ledarroll när du kom in, passade det dig bra?
– Den var ju ofrivillig, och jag blev lite ställd att förväntas vara en ledare. Jag försökte lägga över det till Jessica och agerade inte ledare mer än kanske lite under tävlingarna.  Men i övrigt har jag inte mer än de andra att säga till om. Mitt fokus var på elden, det var mitt mantra den första tiden.

Har du sett Robinson tidigare så du visste vad som väntade?
– Jag tittade när det kom 1997, då var det ju en gång i veckan och en lördagsgrej. Annars har jag inte tittat mer än att jag tittade igenom senaste säsongen de filmade på Fiji för att jag skulle få en bild av vad som komma skulle. Förresten, Martin Melin (Robinsons första vinnare) var min granne ett tag. Det är nog den relation jag haft till Robinson.

Du har ju gett pungklåda ett ansikte efter att ha gått på toaletten på fel ställe och irriterat pungen, blev det bra sen?
– (skrattar). Jag är så förvånad att det fick så mycket uppmärksamhet! Men ja, det var inte så kul då. Jag stod i vattnet en timme för att svalka mig då det kändes som att jag gnidit in hela pungen i nybakad chili. Fuck, vilken start jag fick!

Var inom HBTQ-spektrat hör du hemma, för det är inget som framkommit i programmet?
– Jag är bisexuell. Det var en fråga som kom upp när vi intervjuades under uttagningsprocessen och då berättade jag att jag haft pojkvän i Berlin.  Men jag känner lite att vad fan har det med nåt att göra egentligen? Det är ju bara intressant för den som skulle vilja lägga in en stöt liksom. Jag har flera gånger fått höra ”jaha, det kunde jag inte tro?” men vadå? Det är ju bara en del av mig, och inget märkvärdigt.

Hur är ditt civilstånd idag?
– Jag är särbo med en kvinna.

Din titel är jurist, på vilket sätt jobbar du med juridiken idag?
– Jag jobbade länge inom corporate finance innan jag startade en it-firma med ett gäng killar. Sen sålde vi den för sex-sju år sedan och då satt jag som VD för en division. Idag sitter jag i olika styrelser och jobbar som jurist med varierande uppdrag.

Tycker du att du framställts som den du är i tv?
– Jag tycker att jag framställs som en dominant och styrande person, men det får man ju aldrig se i handling utan det grundas mer på Angela och Sandras kommentarer. Men jag har börjat inse att jag kanske är lite dominant, men inte för att jag talar om vad folk ska göra utan för att jag inte gillar ”bullshit”.