– Det är en livsstils-guide, en självhjälpsguide och en instruktionsbok över hur det är att leva som hbtqi-person. Det är både för hbtqi-personer och de som är nyfikna på hur det livet ter sig. Den innehåller alltifrån personliga berättelser, tillbakablickar på historien och en blick ut i världen hur läget är. Och så kollar jag framåt.

Varför blev det en bok?

– Alla har väl velat att skriva en bok! Nej, men jag har ju varit aktiv på Insta i de här frågorna så en bok är ett bra medium att ta upp frågor, utveckla och bredda allt.

Har du suttit vid datorn och skrivit allt själv eller berättat för någon som skrivit ner det?

– Självklart har jag skrivit allt själv! Jag har skrivit varenda ord själv! Vem tar du mig för? (skrattar). Det har varit tufft för en som har otroliga koncentrationssvårigheter, men jag har bitit ihop. Däremot gick det så där med att ha en skrivar-weekend på Sandhamns Seglarhotell. Det slutade med att jag istället festade med ägarparet hela helgen.

Du berättar om mörka stunder i boken, har det varit jobbigt att inte vara för självutlämnande eller bestämde du dig för att vara filterlös?

– När man berättar om jobbiga saker är det bra att var filterlös. Det är bättre att berätta fullt ut och att vara så ärlig som möjligt, än hinta om att man varit med om saker. Jag tror man hjälper andra på så sätt. Och det är det jag vill, hjälpa andra genom att berätta min historia.

Boken heter ”Bögen är lös”, men beskrivningen säger ”om att leva som queer idag”, hur definierar du dig?

– Jag är queer-bög. Jag ser queer som ett samlingsnamn för att vara normbrytande. Men queerdefinitionen är kanske lite odefinierbar. Jag ser mig som queer…Bög. En queer som gillar att ha sex med killar!

Ta hål på en fördom om Edvin Törnblom.

– Nej men vad svårt!… (funderar länge). Jag tycker inte House of Gucci var en bra film!

Vem spelar dig i filmen om ditt liv?

– Lena Endre. I mask av Eva von Bahr och Love Larsson.

Så, hur lös är bögen?

– Aslös, men jag vill bli jävligt lös. Ja, jag ska bli mer lös 2022!