76-åriga Liza Minnellis lite virriga framträdande i rullstol på årets Oscarsgala skapade oro bland många Minnelli-fans. Den ultimata gayikonen verkade förvirrad med sina papper och fick försäkras i direkt sändning av Lady Gaga att ”hon tar hand om henne”.

Men enligt Michael Feinstein, som är en nära vän till Minnelli och som själv var med som stöd backstage, utsattes stjärnan för sabotage. Det var nämligen aldrig sagt att hon skulle sitta i rullstol på scen.

– Hon saboterades. Det är ett fruktansvärt ord att använda, men hon gick bara med på att närvara på Oscarsgalan om hon fick sitta i en regissörsstol eftersom hon hade haft problem med sin rygg. Hon sa ‘jag vill se bra ut, jag vill inte att folk ska oroa sig för mig’, säger han till Page Six.

Men fem minuter innan det var dags att presentera priset rullades rullstolen fram och Minnelli tvingades acceptera vändningen.

– Den som var ansvarig för scen sa att hon måste sitta i rullstol, Liza bad om att få slippa och sa ‘nej jag vägrar synas i rullstol framför alla, jag kommer inte att göra det. Jag vägrar att göra det’.

Rullstolskuppen som inträffade bakom scen var enligt Feinstein också anledningen att hon av vissa uppfattades som virrig.

– Hon var alldeles skakig, hon blev förvirrad över vad som hade hänt.