I kväll är det äntligen dags för QX Gaygala! Efter ett års uppehåll pågrund av pandemin är årets roligaste, glammigaste och mest inbjudande gala tillbaka på Cirkus på Djurgården i Stockholm. Och för första gången någonsin äger den rum under våren. Galan är sedan länge slutsåld och QX väntar en härlig anstormning av partyglada galagäster under måndagskvällen. För att få ultimat koll på kvällen så har vi samlat in all info och sammanställt. Ja, så mycket det går. Gäster, uppträdanden och prisutdelare är ju fortfarande hemliga. Precis som alltid.

Vem är konferencier?
Sissela Kyle är tillbaka som galans leading lady. Men denna gång är hon inte själv. Tillsammans med poddaren, skådespelaren och författaren Edvin Törnblom ska hon lotsa oss genom kvällen. Duon presenterades i januarinumret av QX och har sedan dess filat på både manus, danssteg och vem vet, en och annan sång?

När anländer folk till Cirkus?
Klockan 18.30 öppnas portarna och gästerna kan anlända. Då är det klassisk rosa matta och gästerna kan sedan släcka törsten i någon av Cirkus barer.

När börjar galan?
Klockan 21 sharp sitter gäster, nominerade och annat löst folk i salongen och väntar på årets härligaste underhållningsutbud.

Efterfest, är det någon sådan?
Ja, och den stannar alla med köpt eller på annat vis erhållen biljett, på. Det är bara här man kan frottera sig med vinnarna, superstjärnorna, hbtq+favoriterna och drageliten. DJ:n bjuder som vanligt på ett hitkalas utan dess like och klackarna ÄR i taket. Blir det återigen rekord i champagnesförsäljning på Cirkus? Mycket talar för det när det äntligen är dags för året fest!

Vem uppträder?
Jamen det kan vi inte säga nåt om! Det är ju en del av galans charm, om det så är ett nostalgiskt återseende i form av ett återförenat Troll, en Agnes på hithumör, eller en kanske inte helt nykter Samantha Fox.

Vilka är nominerade?
Allt om de nominerade hittas här.

Kommer den som inte har biljett att kunna följa galan på något sätt?
Självklart! Håll koll på qx.se från 18.30 där vi ständigt uppdaterar från rosa mattan. När det sen är dags för gala liverapporterar QX Matilda Thorén om allt under hela galan. Dessutom bör ni hålla koll på QX Instagram, där vi intervjuar vinnarna direkt efter att de tagit emot glasstatyetten på scenen.

Sänds den på TV som vanligt?
Javisst! Nu på fredag, den 29 april, direkt efter The Masked Singer visas en sammanklippt version av galan i TV4. Först en halvtimme med paus för nyheter och våder och sen fortsätter den till 23.45! Alltså hela två timmar visas från galan!