Vår alldeles egna chefredaktör Anders Öhrman har hållit i taktpinnarna för att skapa regnbågssveriges absolut roligaste kväll sedan 1999 då den första galan ägde rum en januarikväll på gayklubben Propaganda på Blekholmsterassen i Stockholm. Sedan dess har lokalerna blivit större och större, kändisgästerna fler och fler och skratten högre och högre. Och efter ett pandemipåtvingat uppehåll är det ikväll äntligen dags igen.

Hej Anders, hur mår du såhär timmarna innan QX Gaygala drar igång?

– Just nu mår jag bra, allt går enligt plan här på Cirkus, men jag håller stenkoll på mobilen för att se att ingen av de medverkande är sjuka eller måste ställa in. Det är nog det jag oroar mig mest för just nu. Och att vi inte ska hålla reptiderna. 

Vilket är ditt mest minnesvärda ögonblick från alla år av QX Gaygala?

– Oj va svårt. Det har varit så otroligt många fina ögonblick under de 22 år som jag ansvarat för galan, men självklart finns det ett ögonblick som sticker ut, när Prinsessan Victoria klev ut på Gaygalascenen och delade ut pris till Årets hbtq. Det går inte att bortse från. Hennes medverkan gav ju eko över hela världen. Och det är det längsta jublet i Gaygalans historia. 

Vilket ögonblick önskar du att du inte mindes?

– HAHA, paniken när storbildsskärmen la av förra gången var mina värsta 35 minuter nånsin. Jag vet än idag inte hur vi skulle ha gjort om vi inte fått igång den igen. Sen vill jag helst slippa komma ihåg Samantha Fox som var både dryg, full och 15 min sen in på scenen i slutnumret….Men genom åren har Samantha blivit en kul snackis och något vi brukar skämta om på galan.

Vad är det viktigaste för att få till en lyckad gala?

– Ett kul manus, överraskningar och en publik som vågar visa känslor. Vi har turen att ha världens bästa publik, de är på tå direkt från start och visar sin uppskattning genom att jubla, applådera skratta, dansa och ha riktigt jäkla kul. Ju gladare publiken är desto bjussigare blir de som är på scenen. It’s a win-win. 

Vad kan vi förvänta oss ikväll?  

– Förhoppningsvis allt detta. Mycket skratt, en del överraskningar och snygga och bra uppträdanden. Allt det som vi behöver mer av idag när världen ser ut som den gör. Sen finns det en chans att vi kan få uppleva historiens mest högljudda allsång ikväll…

Varför inte ladda upp inför kvällen med klippet från när Samantha Fox uppträdde med rekordnivåer i alkoholpromille 2015? Och glöm inte att följa liverapporteringen här på QX.se ikväll för att först ta del av alla snackisar som komma skall.