Företaget bakom gay-kontaktsajten Gaydar, Q Soft Consulting, meddelade i måndags att deras restaurangverksamhet i Soho läggs ner efter sex år. Gaydar har drivit baren Profile som ett prestigeprojekt och marknadsföring av sajten genom att ha en mötesplats för medlemmarna.
I förra veckan meddelade företaget att man lägger ner sin radiostation, där bland annat Anton Hysén intervjuades. Verksamheten har sedan i måndags tagits över av en ideell radiostation som går undernamnet Gaydio.
Enligt Pinknews.co.uk har Q Soft Consulting sökt en köpare sedan mars förra året men med kravet att köparen skulle ta över alla tre verksamhetsgrenar. Att nu lägga ner två av dem och behålla basverksamheten kan vara ett steg i att öka chanserna till försäljning.
Gaydar är en av de största gaysajterna internationellt och finns på nio språk. Q Soft uppger på sin företagshemsida att man 2010 hade 300 miljoner sidvisningar i månaden, att jämföra med nordiska Qruiser.com som under december månad hade 129 miljoner sidvisningar. Deras bas är Storbritannien där 80% av deras användare finns men de är även starka aktörer i bland annat Frankrike, Australien och Grekland.
Pinknews.co.uk uppger att Q Soft redovisade en dramatisk ökning av sitt rörelseresultat 2010 till 2011, från 368 182 pund till 753 987. Men samtidigt gjordes en stor nedskrivning av investeringar och lån på 3 miljoner pund.
I förra veckan blev det dessutom enligt Pinkbews.co.uk känt att baren Profile hade en skuld på nära 3 miljoner pund.
2012 års resultat har ännu inte redovisats.