Om mindre än två veckor står Cornelia Jakobs på scenen för att framföra Hold Me Closer inför Europa och ta Sverige till final i årets Eurovision Song Contest. 40 länder gör i år upp om den prestigefyllda titeln och Sverige är onekligen en av årets stora vinnarkandidater.

Självklart finns det starka konkurrenter, inte minst de så kallade Big 5 (de länder som bidrar med mest pengar till EBU och därmed är direktkvalificerade till finalen) som tagit sig i kragen och i år skickar riktigt starka låtar. Och vi får en hel del queer uttryck som Australiens maskbärande Sheldon Riley, Israels powerbottompop med Ben David och San Marinos rockiga Achille Lauro.

Då SVT valt att inte gå igenom Cornelias konkurrenter i Inför ESC-program så gör QX Schlagerprofiler Ronny Larsson och Ken Olausson en insats och bjuder in en spännande och meriterad gäst med Mello/Eurovision-koppling för att tillsammans med denne gå igenom hela startfältets 40 låtar i en Inför ESC-podd. Från Albanien som går ut först i semi1 till Storbritannien som tävlar i finalen!

Tre avsnitt ligger redan ute och i dessa hör ni Melodifestivalens tävlingsproducent Karin Gunnarsson, Mellovinnande låtskrivaren Jimmy ”Joker” Thörnfeldt och ingen mindre än Årets HBTQ på QX Gaylaga och Mellosuccén Tone Sekelius!

Här kan ni lyssna på årets tre första poddar och inom kort publiceras nummer fyra!