Oliver, som just nu syns i Magisterlekarna på bio, tog 2021 examen på Stockholms Konstnärliga Högskola och medverkade i höstas i Våren Vaknar på Kulturhuset Stadsteatern i Vällingby. Oliver kontaktades då av Rosanne Berjawi om rollen som Lycko-Ken.
– Jag blev såklart supertaggad, och började processen med att diskutera pjäsen, sedan var vi snabba med att gå upp på golvet och testa scenerna. Vilket jag tycker är härligt, att få slänga sig ut, berättar Oliver Andersson.

Lycko-Ken handlar om unga Mörrumskillen Ken som blir modell på Modehuset B och snabbt blir en del av toppskiktet. I pjäsen, av unga queera dramatikern Anton Elmgren,  får vi följa den brutala tillvaro han slängts in i. Han konsumerar och konsumeras.

Robert Fux har en roll, vad spelar han och hur är det att spela mot Robert, kände du honom sedan tidigare?
– Robert spelar olika roller, bland annat Baby som är Modehuset Bs signaturmodell. Vi träffades första gången i denna produktion och vi har många scener ihop. Robert har en enorm öppenhet och lekfullhet i sitt arbete, och skapar ett tryggt utforskande rum med sin motspelare.

Vad har du själv för koppling till HBTQi+ communityt?
-Jag är queer och homosexuell. och bor just nu i Stockholm tillsammans med min pojkvän.

Har du själv erfarenhet av modevärlden och om så, är det likheter med pjäsen?
– Jag har inte någon professionell erfarenhet mer än att jag gjort någon plåtning någon gång för länge sedan och intresserar mig för mode. Men huvudfokus är historien om den unga personen som slängs in i maskineriet, vilket skulle kunna appliceras på många olika områden. I Lycko-Ken är den placerad i en förhöjd modevärld.

Du spelar Joey i bioaktuella Magisterlekarna, hur var den rollen jämfört med denna?
– 
Joey och Ken är roliga utmaningar på olika sätt. En stor skillnad är att Magisterlekarna är film och Lycko-Ken en teaterproduktion, så processerna och uttrycket är annorlunda. När det kommer till karaktärerna är dem också ganska olika. Joey med sin naivitet och positiva attityd som glider fram som på ett bananskal. Medan Ken kämpar och kämpar och kämpar i maskineriet för att överleva.