I fredagskväll visades ett längre sammandrag av QX-galan på TV4 direkt efter Masked Singer, något som skulle visa sig vara ett lyckat drag. För första gången på flera år fick QX-galan en miljonpublik då 1 021 000 bänkade sig framför tv:n för att se konferenciererna Sissela Kyle och Edvin Törnblom på ett humoristiskt sätt guida oss igenom prisutdelningen med celebra gäster som Statsminister Magdalena Andersson, Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia, Efva och Eva, Darin, Tommy Körberg, Young Royals-killarna Omar och Edvin, Club After Dark och ABBA-Björn för att nämna några.

– Vi har alltid varit så glada och tacksamma över att få ha QX Gaygala hos oss på tv4, säger Crille Andersson som är exekutiv producent från kanalen. Så det är förstås extra roligt att se att det blev en sådan tittarsuccé i år. Det här är verkligen Sveriges bästa gala, säger Crille.

– Ja, det här var fantastiskt kul, fyller QX Gaygalaproducent Anders Öhrman i. Men så lägger vi också ner hela vår själ i galan och blandar humor och allvar. Nu tar jag för givet att resten av svenska folket ser QX-galan på TV4Play (skrattar).

På QX-galan valdes Tone Sekelius till Årets HBTQ, medan Benjamin Ingrosso fick priset Årets Hetero. Samtliga vinnare hittar du här. QX-galan kommer att visas i sin helhet på qx.se längre fram.