Rise Above – en kortfilm om Anton Hysén

Anton Hysén blev hyllad av hela svenska folket efter att han kom ut som homosexuell inom fotbollen, 2011. Han blev årets homo på QX-galan, 2012, och vann även Lets Dance samma år. I Rise Above får vi följa med Anton när han flyger fram och tillbaka mellan Göteborg och Stockholm, fotbollsvärlden och mediasfären, hur han tvingas välja vilken värld han ska vara i. Filmen är skapad av Anders Berggren, Peter Widing och Anders Bengtsson.

Anton Hysén är aktuell i kvällens kortfilm Rise Above, som sänds i SVT.

Filmen är helt klart värd att se, om man inte är intresserad av Anton i sig så kan man kolla för att få en glimt av den där vältränade fotbollskroppen i en tajt kroppsstrumpa. Så glöm nu inte att mysa ner i soffan framför Rise Above, kl 21:45 på SVT 1.

De övriga dokumentärerna på temat ”Nittiotalisterna” är:

Första största kärleken
Bästa vännerna Coco och Lollo är 16 år och bor i Stockholm. Coco är kär i Nille, som inte vet vad han vill. Lollo kan inte släppa sin första kärlek men försöker läka sitt trasiga hjärta. En film av Mårten Knutsson och Jasper Lake.
Gabriel och Lasermannen
Ett år innan Gabriel föds blir hans pappa Isa Aybar skjuten av  Lasermannen. Om en pojke och en pappa i skuggan av ett brott. En film av Babak Najafi.
Morfar och jag och helikoptern till himlen.
Mellan den lille pojken och hans sängliggande morfar råder den finaste vänskap. Den gamle har en hemlighet han vill dela med sig av och tillsammans ger de sig ut på ett sista äventyr. En film av Åsa Blanck och Johan Palmgren.
 Freia och Wannabeindianerna
Freia är fjorton år och bor i en alternativby på västkusten. Hemma gäller meditation och raw food sedan mamma har lämnat modellkarriären i New York. Med kompisarna är det Facebook och hänga på stan som är vardagen. En film av Carl Javér.
 Jag har varit här
Tyras liv är både ett tillstånd av klarhet och total förvirring. En berättelse om frigörelse, drömmar och att våga stå upp för sig själv. En film av Sarasvati Shrestha Karlsson.
 Stå på tå
Tehilla, Ella och Mona är hårt arbetande elever på Kungliga Balettskolan. En film om tonårens märkliga kombination av gränslös hybris i ena sekunden och bottenlös osäkerhet i den andra. En film av Olavi Linna.
 Mitt namn är Jonas
I en hyrd etta i storstan planerar Jonas att förverkliga sin dröm om att bli framgångsrik och skapa sig ett liv långt bort från den grå vardagen. En film av Rebecka Rasmusson.
 


Se Rise above på SvT Play