Sjudagar i veckan från april så kommer Skånes alla regnbågspersoner med följe att kunna roa sig precis så glatt som göteborgarna fått göra på Bee Bar & Kök.
Planerna på att öppna en sydlig pendang till succékrogen i väst stötte på patrull i höstas. Den tilltänkta lokalen på Gustav Adolfs Torg var plötsligt inte längre tillgänglig för Ulf Olsson och Sten Gustavsson och deras straightvänliga koncept.
Men nu är det officiellt att Beebar i Malmö öppnar på Södra Förstadsgatan. Det ör franska krogen La Couronne som i april går över till att bli Bee.
Beebar beskrivet läget som Malmös ”Ströget” tätt intill köpcentret Triangeln som just nu piffas till och där tåg från hela Øresundsregionen stannar till.
– Det blir en mötesplats för ”openminded eller straightfriendly” om du så vill. Där mångfald och omtanke är viktiga faktorer jämte respekt och medvetna val, säger Ulf och Sten i ett PR-utskick.

Jean Tubetti, restaurangchef på Beebar Malmö

Även om platsen för den sydliga expansionen flyttats några kvarter så är det fortfarande Jean Tubetti som blir restaurangchef i Malmö och flyttar därmed över sina arbetsuppgifter från Göteborg.
Beebar berättar i sitt utskick att man förutom gaypubliken även riktar in sig på att locka de som arbetar på och besöker närområdets alla reklam- medie och kulturverksamheter.

Sten och Ulf tar emot Guldkronan

– Dessutom har vi identifierat ett antal arkitekt-kontor, reseproducerande bolag samt frisörer som vi ser stor och spännande potential i, säger de vidare,
Att ESC 2013 (Europeiska melodifestivalens alla delfinaler och final alltså!) ligger i Malmö är tveklöst ett lyckokast som kommer att sätta Beebar inte bara på den skånska, utan hela den europeiska gaykartan.