Hur kommer det sig att du skrev en fotbollslåt?
– Det har väl alltid varit en av punkterna på min bucketlist, en har ju lyssnat på Markoolio, E-Type och Uggla med flera genom åren och jag älskar atmosfären musiken bygger upp inför mästerskapen.

Är du ett stort fans av svenska damlandslaget?
– Jag är inget stort fan av fotboll överhuvudtaget helt ärligt, men har börjat intressera mig mer damfotbollen.  Det ska bli kul att se dom live nu inför mötet mot Brasilien på Friends arena.
Har du själv ett fotbollsförflutet?

– Jag spelade i Spårvägen som sexåring. Så minns att jag gjorde mål i en match, blev intervjuad efter och la sen skorna på hyllan. Det gäller ju att sluta på topp!

Den höll på att bli officiell låt…hur gick de diskussionerna, berätta!
– Ja, förhoppningen fanns ju att Svenska Fotbollsförbundet skulle tycka om låten så pass mycket att den skulle bli den officiella EM-låten, men nu blev det inte så. Men såhär i efterhand så känner jag att låten är tidlös och inte bunden till bara det här året och refrängen öppnar verkligen upp för att alla kan sjunga med! Men utan att hört Molly Sandens låt så vill säga att den här är bättre, men frågan är vad ni tycker?

 
Du fick ändå veta att den kommer spelas för damernas trupp under året?
– Ja, dialogen som fördes oss sinsemellan slutade med att jag fick detta till svar från Svenska Fotbollsförbundet och det känns som en vinst i sig: ”Tack för din fina låt du skickade. Det finns verkligen mycket i den att tycka om. Både i text och musik. Och inte minst dig som person och artist. Vi hoppas att du ändå släpper låten och om du gör det lovar vi att spela den på våra damlandskamper under året.”
Vad händer annars i sommar?

– Jag har ett fåtal spelningar inbokade och dom flesta är Pridefestivaler. Sen ser jag faktiskt fram emot en fotbollssommar med mycket öl och fest. Det lär ju även spelas in en musikvideo för den här fotbollslåten. Men för mina lyssnare så arbetar jag redan på min nästa singel som också kommer att skickas in till ett större sammanhang, men förmodligen ges ut i höst!