I kväll är det stor final. QX träffade två fans på plats i Turin för att se hur de gillar Turin, den svenska låten och vad de känner om vinnarsnacket kring Ukraina.

Cisco.

Cisco, 35, bor i Madrid och har hyrt en lägenhet i centrala Turin med en polare. De har biljetter till kvällens final. Det är hans tredje gång på Eurovision. Hans första besök i en ESC-stad var i Stockholm 2016.
– Det var en fantastisk upplevelse. Jag minns särskilt hur trafikljusen spelade svenska Eurovision-låtar. Tyvärr missade jag EuroClub i Stockholm för vi hamnade på andra fester i stället. Men det var väldigt bra ordnat allting.

Vad tycker du om den spanska låten?
– Äntligen har vi en bra låt! Fansen pratar aldrig om den spanska låten och i år verkar alla älska den. Det var min favorit redan i den spanska uttagningen och jag är så glad att den vann. Det är en bra låt och ett framträdande som har allt.

Vem vinner ikväll?
– Jag både tror och vill att Spanien ska vinna. Och jag tror att hon kan göra det.

Du tror inte att Ukraina tar hem det?
– Jag hoppas inte det. Jag tycker att det är konstigt att dom är med för de tävlar inte på samma premisser som alla andra. Det är hemskt att det är krig, men när dom är storfavoriter handlar det bara om politik. Jag tycker att det är fint att de skickar sina artister men jag tycker att de skulle ha framträtt utom tävlan i semifinalen och så var det bra så. Och de kommer ju aldrig att kunna arrangera tävlingen, och det måste också vägas in. Dessutom tycker jag inte att låten är bra och tror inte ens den klarat sig till finalen om det inte varit för kriget.

Varför är bögar så intresserade av Eurovision?
– Jag vet inte. Jag har gillat tävlingen sedan jag var barn och tyckte om dans och musik, Jag fastnade ordentligt i vuxen ålder för Eurovision när jag såg tävlingen 2009.

Har du hunnit utforska gaylivet i Turin?
– Vi lever in värld där allt går så snabbt. Jag gillar att sitta och prata med killar i lugn och ro och inte bara ha snabba träffar. Det ger mig mer.

Vad tycker du om Turin?
– Det är en lite trist stad, jag tycker att allt är så komplicerat och det är köer överallt. På Euro Fan Café, i Europa Villlage (den officiella samlingsplatsen i stan). Men den är väldigt vacker. Och vi hade väldig tur som hittade en lägenhet för två personer i fyra dagar för 1300 euro.

Vad tycker du om den svenska låten?
– Det är en bra poprock-låt. Men jag tycker att framträdandet i Melodifestivalen var bättre. Men har inte lyckats överföra den magin till scenen här. Men den är en bit från min absoluta favorit någonsin: Euphoria.

Nassur.

Franska Nassur, 27, har varit ett fan av Eurovision sedan han var barn i början av nittiotalet. Det var alltid höjdpunkten på året när han fick se andra länder tävla mot varandra i musik. Men ska han välja en favorit från hemlandet blir det Les Fatales Picards L’amour à la française från 2007.

Vad tror du om Frankrikes chanser?
– Inte så goda. Fulenn är en okej låt, men vi har ingen riktig chans mot länder som Storbritannien, Spanien och Italien.

Vilken är din personliga favorit?
– Spanien. Jag gillar den typen av underhållande låtar som har mycket energi och tempo. Chanel är väldigt bra på scenen.

Hur är ESC-intresset i Frankrike?
– Folk bryr sig tyvärr inte så mycket. Jag är lite avundsjuk på andra länder  där det finns ett stort intresse för Eurovision och dess nationella representant. De flesta i Frankrike har ingen aning om vem vi skickar. Min vänner brukar fråga mig varför jag gillar Eurovision och varför jag åker, de tycker det är så gammaldags och fattar inte passionen för det.

Varför är så många bögar intresserade av tävlingen?
– Det är en bra fråga. Jag har faktiskt inget bra svar på det.

Hur laddar du inför kvällen?
– Jag ska träffa andra franska fans för middag innan. Vi samlas på nån restaurang i stan och snackar och tar ett glas. Det finns en bra sammanhållning bland fansen som jagverkligen gillar. Även om man kommer hit solo så känner man sig aldrig ensam.

Vad tycker du om Turin?
– Det är en välkomnande stad där många pratar franska så det är lätt för mig. Jag gick runt i stan idag oc tycker den är både fin och intressant. Det är väldigt livfullt här.

Har du utforskat gaylivet i Turin?
– Jag har inte riktigt haft tid, det är mer aktivitet på Grindr än det brukar vara. Det är lite som när jag var på Las Palomas under nyår, det är så mycket gay överalt.

Så vem vinner ikväll?
– Ukraina, jag kan inte se att det går på annat sätt. Jag tycker det är lite tråkigt att det är så förbestämt, men jag fattar det. Men jag håller på Spanien.

Vad tycker du om den svenska låten?
– Jag fattar att den är favorit eftersom den sticker ut och hennes röst är väldigt speciell. Men det är inte min typ av min musik, jag gillar mer Eleni Foureira och sånt.