”Som en bultande muskel, en fjäril i magen, ett kämpande hjärta.”

Kan ni beskriva vad innandömet är?
Innandömet är en ambulerande klubb, en salong och en lesbisk stämning. Innandömet är som en tidig vårflod i ett kargt klubblandskap som förlorat många vattenhål för kvinnoidentifierade kvinnoidentifieringsälskare. I innandömet kan nästan allt hända. Det kan bli dans, det kan bli poesi, det kan bli konst och det kan bli sång. Men det vill alltid vara inkluderande, alltid systerskapligt, alltid lesbiskt.
Hur kom ni på namnet?
Vi vill bjuda in och omsluta, vara varma och hjärtliga. Innandömet kan lika gärna vara sublimt och äckligt, lika gärna vara romantiskt och humoristiskt. Som en bultande muskel, en fjäril i magen, ett kämpande hjärta.
Vilka ligger bakom klubben och har ni någon tidigare erfarenhet som klubbarrangörer?
Innandömet är en månghövdad varelse som haft sina fingrar i en hel del syltburkar. Vi har varit där det finns kvinnor för vi älskar att vara med kvinnor. Vi har både gått på klubb och ordnat klubb. Ibland har det varit stora dansgolv med tung bas och ibland trånga barer med skrålande skoj. Ibland har vi sjungit finstämt och spelat ett skört instrument och någon har fällt en tår.
Vad kommer det att spelas för musik?
Svalkande, kluckande, svallande och saltiga bitar. På fredag tar Innandömet sig och dig till Havet och där sjunger sirener och pirater i kör om ostronflickor och flaskor med rom. Nästa gång blir det en helt annan visa. Innandömet blandar och ger.
Vad kan man förvänta sig när man går till innandömet?
Någon som hälsar dig välkommen och som längtat efter att du ska komma.
Varför ska man gå på er klubb?
För att en vill vara med om nåt spännande. För att en vill dansa sig svettig genom natten i sin matrosskjorta. För att en är lesbisk och har en manetkostym. För att skutan kan gå och hjärtat ska slå. Det finns så många anledningar.
Sist, vad ser ni mest fram emot i vår?
Inga mer tvångssteriliseringar av transpersoner i Sverige!
Asyl som beviljas till hbtq-personer som förföljs och mördas i sina hemländer!
Och islossningen såklart!