Vi kollade med arrangören, Basem Kasem, för att ta reda på mer om XCape och WeParty.

Hallå, Basem! Berätta om festen i juni, vad händer?
– Festkonceptet WE PARTY tillhör bland de topp-tre största gayfesterna i hela världen. För första gången i Sverige bjuder nu XCAPE Group in dem till Stockholm. Varje fest har olika teman och vi kommer tillsammans att arrangera festen ”Disco Future”, ett storslaget party med en rejält påkostad produktion.
Vilka spelar?
– Tre eftertraktade internationella DJ:s:  Anne Louise från Brasilien, Rafa Madrid från Spanien och Simone Novembre från Italien. Alla tre spelar för första gången i Stockholm och bjuder på en fantastisk kväll full av energi och dans.
Ni har också sju ”entertainers”, vad betyder det för den oinsatte? 
– Vi har inför denna fest handplockat sju populära dansare från olika delar av världen med stora sociala medier-följen.  De kommer bland annat från Barcelona, Madrid, Paris och Milano. Dessa dansare har delat scen på några av de största gayfesterna runt om i världen och kommer att bjuda på dans på en annan nivå än vad vi är vana att se.
Globen-nära Fållan har blivit populär på sistone, varför är det en bra festlokal?
– Det är en stor lokal med industriell och ”edgy” känsla som vi nu kommer att omvandla till konceptet ”Disco Future”.  Vi kände direkt att Fållan kommer att passa vår stora produktion. Dessutom har den en  fantasisk utegård där man får en slags utomlands-känsla.
Vilka är XCAPE Group, som står bakom festen?
– Det är jag, Basem Kasem, som bjuder in konceptet WE PARTY. Jag har fixat fester förut, och vill skapa en atmosfär man inte vill lämna, ett ställe där musiken för alla samman.

Du säger att biljettförsäljningen rullar på bra?
– Ja, redan fem dagar efter vår första annonsering sålde vi slut på första ”Early bird”-biljetterna för 250 kr. Nu är vi inne på andra omgången för 300 kr. Ordinariepriset kommer att ligga på 350 kr. Och ser man till biljettförsäljningen ser det ut att komma folk från Helsingfors, Köpenhamn, Köln, Barcelona, Marocko, Oslo, Beirut, Madrid, Malmö, och Göteborg. Kul!

Efter pandemin och så, hur ser du på festscenen för gays i Sverige överlag?
– Personligen tycker jag att Sveriges gayscen kan utvecklas utan begränsningar. Vi borde kunna uppleva en internationell gayscenen på hemmaplan och inte behöva åka iväg. Mitt mål med XCAPE är att göra Stockholm till en populär gaydestination . Det är en av de finaste städer jag har bott i och tycker därför att alla borde få uppleva vår pärla.
 
Slutligen, har du fler fester planerade?
– Ja! XCAPE GROUP har förberett en stor Pride-weekend 5-7 augusti, där vi bjuder in fyra internationella koncept  bland annat Forever Tel Aviv, BEYOND från London och fetish-klubben Revolver XXL från Berlin. Ni kan redan nu kolla in mer om festerna på Berns och Nabo Terassen här