STOCKHOLM
Gaybaren Side Track har inte bara öppnat upp söndagar för ännu en natt med gänget, utan man har dessutom gett efter för trycket: Melodifestivalen skall firas även bland björnar och grabbar av södersnitt.
Tvärs över gatan är det tuffare än tuff som gäller nere i SLMs källare. Men innan mellon är över är det tommare än tomt i lokalen. Så säger det smack och alla kommer ner och generat inser att de inte kan ljuga om sanningen – de förslösade en massa SMS på mello-röster. Kvällens DJ heter Mantorny.





Coola halvprivata gayklubben KKlubben har ännu en fest i natt. Denna gång är det i Skyddsrummet nedanför Münchenbryggeriet. Kloakernas drottning Robert Fux styr upp det som skall bli en Cirkus. Vibbarna säger att KKlubben har potentialen att få samma inflytande över stans gaynattliv som en gång Stockholm Goes Gay hade. Så lägg klubbarrangören Renan Costas namn på minnet. Dörren kostar 220 kr – hade man fixat förköp var det billigare.



På Torget är det såklart hög Mello-stämning. Vj – dvs den som mixar musikvideos – är Seb. Om BeeBar är det självklara GBG-hänget en natt som denna, så är garanterat Torget dessa Stockholmska motsvarighet.



Som vi tidigare tipsat om är det Micky Friedmann som spelar på galagayklubben Zipper ikväll. På klubbens andra dansgolv spelar resident Micke Hi och i White Room är det Alex Waller som kör hits. Öppet till 04 eller 05 beroende på stämningen i huset (och när folk behagar komma ner efter att ha stirrat på dumburken!).
Nattklubbande för tjejer sker numera med bravur på Kungsgatan där flitiga Klubb KG håller till. Swedish Dyke Vibes spelar såklart och man kan önska låtar i förväg via klubbens Facebooksida (så slipper ni halvsnurriga störa medan de som spelar gör sitt jobb – ett oskick för övrigt!)
Fjärde nattklubben denna den första lördagen i februari är Garage där Inca spelar disco och hits på övervåningen och Jonas Lindevik levererar underground house i just The Ba(s)sment. Midnatt är gränsen för fri entré.




GÖTEBORG
Mellofestens samlingsplats nummer ett i Göteborg är såklart BeeBar – var skall sleven vara om inte i grytan! Och vill man dansa vidare natten ut är det såklart Gretas några kvarter bort som gäller. Ingen Dj-lista presenterat varken på hemsidan eller Facebook, men såklart det blir fest! Och Göteborgs tredje gay/hbt-alternativ är mixade baren Haket med en flärd av den goda tiden!




MALMÖ
Vi har tipsat om det tidigare, Slagthusets Mello-satsning som naturligtvis skall leda ända in i mål när Europas alla schlagerfans skall knös in i Malmö Arena. Projektledaren Gudrun Hauksdottir (som levererat Dolly Parton-feber och Ladyfest bland mycket mycket annat) samlar varje lördag fram till den 9 mars till stor, kompromisslös mello och schlagerfest. Orkester och sångledare, DJs liksom ”celebra gästartister” utlovas!
Wonk kör såklart så det stänker dessa delfinals-nätter då man mer än annars fattar idén med att öppna klubbar så sent som 23. Deejay Johnny liksom Elecktra och Belinda. Melodifestivalsyran utlovas till den 23 februari och något säger mig att klubben har planer med stort P inför finalkaoset i maj! SLM har sin klubb-natt öppen och det bör påpekas att man där har insläpp senast vid midnatt – därefter stängs den yttre pärleporten! Hjälper alltså inte att försöka tjata sig in och därmed störa grannar!