I morgon, söndag, är det nypremiär på C´est La Vie Sundays, Patricias populära och gaygalanominerade show med drag, musik och perfromanceartister i en saligt underbar röra. Innan kvällens show håller QX tillsammans med Yearwood PR och Patricia ett förmingel där det bjuds på bubbel och tilltugg, och det finns fortfarande ett par platser kvar. OSA senast idag lördag HÄR.

Senare under kvällen står Chiwi, Miss Tobi, Maria Wells & the Songbirds tillsammans med Andreas Ferronato på saxofon, plus duon Kuba ”Kubix” Jasiecki & Imaa Queen (Årets drag 2022) på scenen.
Dessutom återvänder en av favoriterna sen i fjol: Seymour Bottoms, som i år gaygalanominerades för första gången för sin queer-konstnärliga könsöverskridande drag.

Vad får dig att återvända till C´est La Vie Sundays?
– Gensvaret senast var så stort senast och jag sa ja när jag tillfrågades. C’est La Vie blev liksom min introduktion på dragscenen.

Vad bjuder du på under kvällen? 
– Jag gör två helt olika uppträdanden. Det första är inspirerat av nyheterna om att det kommer ett Drag Race Sweden. Så det blir ett medley av låtar jag vill se framföras där. Jag kan ha en hemlig lipsync-motståndare… Den andra delen är mörkare, och grundar sig i tvivel en har över sig själv, mental hälsa och att inte känna att en duger. Det är ett Alice in Underlandet-inspirerat framträdande.

Beskriv din drag!
– Min drag är väldigt queer, gender-bend och teatralisk. Jag började för 13 år sedan, med en väldigt enkel feminin persona som utvecklades till manlig burlesk när jag flyttade till Sverige. Och under C’est La Vie växte det till en mix av drag, burlesk och queerkonst.

Seymour Bottoms, hur blev det just det namnet?
– När jag gick från min gamla drag-persona till burlesk tänkte jag på vad publiken skulle uppleva och jag insåg att de skulle se mycket av min ”bottom”, så då blev det Seymour Bottoms.

Du var nominerad till QX-galan i år, hur kändes det?
– Jag trodde aldrig att det skulle hända så det var galet. Jag är extremt ödmjuk över nomineringen, och det var en ära att nomineras i det sällskapet med alla talangfulla queens.

Vad ser du mest fram emot i sommar?
– Jag är privilegiet att ha blivit bokad till några av de största Pride-scenerna i sommar, och dessutom ska jag börja filma ett par projekt, både i Sverige och utomlands. Så jag är mycket exalterad över att jag får fortsätta att göra det jag älskar.