Skådespelaren Jesse Tyler Ferguson och maken Justin Mikita ska bli tvåbarnsföräldrar i höst. De fick sonen Becket genom en surrogatmamma i juli 2020.

”De är mycket fruktansvärda saker som händer i vårt land just nu så jag och Justin ville dela med er av lite goda nyheter. Vår familj växer, Becket ska få ett syskon i höst”.

Glädjebeskedet kom i söndags, bara dagar efter USA drabbats av den värsta skolskjutningen på tio år då en 18-åring sköt ihjäl 19 barn och två lärare på en grundskola i Texas, något som präglade Fergusons nyheter.

”Som majoriteten av människor i vårt land nu är vi hjärtekrossade över attackerna som sker runt om i landet. Från meningslöst vapenvåld till att delstat efter delstat attackerar vår transfamilj och en attackstorm mot kvinnors reproduktiva hälsa” säger Ferguson och berättar att han och makens hbtqi-organisation Pronoun nu skänker 25 000 dollar till ACLU, 25 000 dollar till National Abortion Federation och 25 000 dollar till Everytown for Gun Safety som verkar för att få slut på vapenvåldet i USA.