Lördagen den 11 juni är det äntligen dags att strike a POSE på Backdoor. Då intar nämligen skådespelerskan, aktivisten och Pose-ikonen Dominique Jackson den populära klubben. Stjärnan som under tre säsonger spelade Electra gör ett exklusivt gästspel på Backdoor under kvällen som döpts till Clean Strike a Pose. QX fick en exklusiv stund med Miss Jackson inför giget.

Hallå Dominique, är det första gången för dig i Sverige?
– Ja, det är det och jag är så uppspelt!
Vad vet du om Sverige?
– Hmmm…låt mig se: Vikingar, IKEA, H&M, Volvo, höga skatter och vacker natur!
Vad saknar du mest från inspelningarna av Pose?
– Att få berätta min story, och att träffa min on-set-familj. Vi var så mycket mer än arbetskollegor, vi var en familj som berättade historier som många av oss upplevt. Det var en fantastisk upplevelse att ha det stödet som jag i vanliga fall inte haft i vissa situationer i livet var tröstande, läkande och terapeutiskt.
Har du fortfarande konktakt med de andra och vem hördes du senast med?
– Hela tiden! Jag var nyligen på The Trumpet Awards med Hallie (Sahar) och pratade med Michaela Jag (Rodriguez) samma dag. Vi hördes också i en stor meddelande-grupp inför Jeremys (McClain) födelsedag.
Vad är den bästa respons du fått från ett fan?
– Oh herregud. Jag skulle aldrig kunna välja, för jag får så många fantastiska reaktioner från människor hela tiden. Många använder verkligen Electra för att hitta styrka och mod, och de älskar hur hon uttrycker sig och äger sin story genom mode och livet på så många nivåer. Människor relaterar och hittar inspiration genom henne och att få höra det dagligen är helt otroligt.
Vad gillade du själv mest med Electra?
– Hennes förmåga att ta sig igenom situationer och alltid komma ur dem segrande!
Vilken serie skulle du vilja ha en roll i om du fick välja?
– Allt som har med sci-fi att göra! Som Star Trek, Stargate eller Star Wars. Vilken som helst av dessa skulle vara fantastiskt. Jag älskar sci-fi-serier och skulle vilja spela en actionfigur, som gärna får ha en ond sida. Jag tror det är min grej (skrattar).
Slutligen, vilken man föredrar du och kan han vara svensk?

– Jag är i en relation så hur snygga mina svenska uppvaktare än må vara och hur törstaiga de än är, så kommer ”this tall drink of water” inte vara tillgänglig att släcka deras törst!

CLEAN strike a POSE, 22-05, förköpsbiljetter finns HÄR