Dancing on a Rainbow. Där har ni namnet på årets officiella Stockholm Pride-låt. Låter framförs av artisten/dansaren/koreografen/modellen Johan Huumonen.

Hallå Johan, vem är du?
– Jag är en snart 30-årig kille som jobbat som artist så länge jag kan minnas. Mest inom showbiz, som frilansare och på Wallmans i många år. Jag har jobbat som koreograf och är utbildad musikalartist som nu vill släppa eget. Fram till nyligen jobbade jag på Wallmans som hovmästare, produktionsassistent och artist, och nu i sommar jobbar jag på Cinderella och deras charterkryssningar. Samtidigt har detta med Pride öppnat lite dörrar för att jag ska kunna satsa på det jag vill göra, min egen musik.

Beskriv låten Dancing On a Rainbow?
– Det är en dansig punk-låt, en nostalgitripp till nittiotalet med lite Avril Lavigne-influenser, och Ole som skrivit den är en gammal Ebba Grönare. Vi träffades när han gigade som trubadur och jag servitör, och ett år senare fick jag ett mail om att han skrivit en låt som han ville att jag skulle sjunga in. Jag tyckte låtens HBTQ-tema passade perfekt för en Pridelåt och frågade om jag fick skicka in den och på den vägen är det.

Har du någon favoritlåt bland tidigare Pride-låtar?
– Jag tyckte mycket om Devotions låt förra året, och Daniel Mauricios When We Are Free. Evelina Olsens Kärleken är vi är också en fin kärleksfull låt.

Var i HBTQ+communityt hör du hemma?
– Jag är gay, och har pojkvän.

Vilket är ditt första Pride-minne?
– EuroPride 2008. Jag var typ 15-16 år och hade massa kompisar som kom upp från Göteborg. Jag har liksom aldrig behövt kliva ur garderoben utan bara varit den jag är och levt i det. Och när jag gick till Pride kände jag mig hemma direkt.

Och nu kommer du att åka med på kvällens Dancing Queen-kryssning för att sjunga låten för första gången?
– Ja, när jag fick höra om kryssningen kände jag direkt att det var en perfekt plats att framföra låten. Det blir en exklusiv spelning av låten då den inte släpps offentligt förrän om typ två veckor.

Dancing on a Rainbow är skriven av Ole Ornered och producerad av Ingemar Åberg.