– De senaste tvååren har G Club hållit öppet ca sju gånger om året i olika lokaler. Nu har vi äntligen hittat en fast lokal och kan nu med glädje bjuda till house warming party nu på lördag, säger arrangören Fredrik Havstein till QX.
– Klubben kan liknas vid Paradise i Stockholm och har målgruppen killar och fag hags 20 – 40 år. Vi kommer spela en blandning av party-house, pop-remix och annat som är gay.
Havstein berättar att lokalen man håller till i är i två avdelningar med bar och utomhusservering på det första och en trappa upp ”Norges största homodansgolv”. Totalt får det plats 500 ”partyglada killar”.
– Idag är det London Pub, Elsker och Ett Glass som finns i Oslo, säger han vidare. Men G Club är det enda som är en renodlad nattklubb.
Öppningsnatten är det resident Dj Remii som spelar liksom Superfredrik. I baren spelas Eurovisionhits som en hyllning till att den norska Eurovisionsuttagningens final hålls i Oslo Spectrum på lördag kväll.
Fredrik Havstein är en av de som står bakom Norges motsvarighet till QX GayGala – ”Gaygallan”. I år, som blir det tredje året, har den flyttats fram i tid, från februari till juni. Gaygallan kommer att arrangeras på Edderkoppen teater den 22 juni, mitt under Skeive Dager, Oslos Pridefirande.