Broadwayskådisen Cheyenne Jackson, 37, som för den svenska publiken kanske mest är känd via sina gästroller i serier som Glee, 30 Rock och Ugly Betty, tar nu steget fullt ut från musikalscenen och prövar på livet som poppsångare. Han har redan hunnit släppa två tidigare singlar från det kommande albumet, som släpps någon gång under 2013, men det är först nu i videon till den tredje singeln ”Don’t wanna know” han också tar steget fullt ut – ur musikalgarderoben.

Den färgglada videon, som släpptes i mitten av december, blir Jacksons första video med ett uttalat HBT-tema, och för att få till den riktiga musikalflärden tar han hjälp av flera kända Broadwayskådisar som bland annat Matt Cavenaugh och Nick Adams. Videons handling kretsar kring Jacksons svårigheter att komma över sin före detta pojkvän och de män han möter på vägen genom sitt sorgearbete, men som trots sitt uppenbara sex-appeal ändå inte kan mäta sig med exet. Tillsammans med de andra Broadwaystjärnorna kan Jackson ses dansa på gator, torg och biltak över hela Manhattan i klassisk musikal-stil, allt i hopp om att kunna gå vidare från mannen han förlorat.

Musikvideon blir, med alla homosexuella inslag, något av ett politiskt ställningstagande i poppvärlden då musikvideos med öppna HBT-relationer från etablerade artister fortfarande är en ovanlighet, till och med bland artister som redan kommit ut ur garderoben. Något som skulle kunna förklaras med att det inom musikbranschen finns en teori om att försäljningen påverkas negativt om en artist kommer ut som homosexuell eller är öppen med sin sexualitet i videos och låttexter. Ett fenomen som tidigare drabbat artister som bland annat Ricky Martin och nu senast Frank Ocean.

Även Jackson själv har påverkats av branschens behov av den tysta ner artisters homosexuallitet, och trots att Jackson i verkligheten varit öppet homosexuell under en längre tid och idag lever tillsammans med en man, så spelade han ändå ”hetero” i sin förra musikvideo till singeln ”Before you”. En video i vilken Jackson kan ses fria till sin ”flickvän”, för att sedan för första gången få träffa sina minst sagt ovanliga blivande svärföräldrar. Ett ”hetero”-grepp som lätt kan upplevas som förljuget när det handlar om artister som redan kommit ut – den uppenbara frågan i sammanhanget blir ju vilka fördelar artisten kan tänkas dra av att ”fejka” sin sexualitet för att blidka den rådande normen?

Se Cheyenne Jacksons nya musikalvideo här: