Efter att komedidrottningen Rebel Wilson kom ut i fredags genom att dela en bild tillsammans med flickvännen Ramona Agruma överöstes skådespelerskans sociala medier med glada tillrop och lyckönskningar. Men det som först verkade vara ett självvalt kärleksavslöjande visade sig vara ett beslut som hon hastigt tvingades ta efter att en journalist från den australiska tidningen Sydney Morning Herald fått nys om att hon var i en relation med en kvinna och gav henne två dagar att kommentera relationen.

Journalisten Andrew Hornery skrev själv en kolumn om händelsen där han konstaterade att Wilson skyndat sig att visa upp flickvännen efter att han gett henne två dagar att kommentera relationen.

Hbtqi-organisationen Stonewall är bland de som riktat kritik mot tidningen och anklagat dem för att ha pressat skådespelerskan att komma ut.

”Att komma ut är ett djupt personligt val. Var, när och hur en kommer ut ska beslutas av individen själv, på dennes villkor. Det är helt enkelt inte okej att ‘outa’ hbtq+-personer. Media ska vara varsamma och inte skapa sensationsnyheter om hbtq+-personers liv och relationer”.

Efter kritiken har Sydney Morning Herald nekat till att journalistens avsikt var att outa Wilson och säger att de ”helt enkelt ställt frågor”.

Under helgens debatter har skådespelerskan själv varit tyst om avslöjandet men nu har hon gett sin första kommentar om händelsen.

”Det var en väldigt jobbig situation som jag försöker att hantera anständigt”.