1. I det åttonde avsnittet då det görs en utflykt till en by nära havet, skymtas författaren Alice Oseman, som statist. Hon syns i bakgrunden skissandes på en ritplatta. Och på Twitter visade hon sedan att hon just skissat av Charlie & Nick.
2. Kit Connor (Nick) spelade Elton John som liten i den hyllade filmen Rocketman. I den sjöng han Eltons låt I Want Love iklädd stora svartbågade glasögon och puffig rockabilly-frisyr.
3. Spanar man in Kit Connors och Joe Lockes Insta kan man se att de båda är Young Royals-fans då de följer både Omar Rudberg och Edvin Ryding.
4. Låter rektor Headmaster Barnes röst bekant? Det är den välkände skådisen Stephen Fry som talar. Den öppet homosexuelle stjärnan från It´s a SinWilde och Chairots of Fire är en bekant berättarröst för många brittiska tv-produktioner, och som den HBTQ+kämpe han är var det en självklarhet för honom att tacka ja till den mystiska lilla röstrollen. Han bekräftade det själv på Twitter då han länkade till en hyllande The Guardian-recension av serien.
5. Yasmin Finney (Elle) är precis som sin roll trans. I en intervju med Pink News berättar produktionsbolagets Patrick Walters att de oroade sig för att hitta den skådisen, en rasifierad ung transkvinna. Men så fort TikTok-bekanta Yasmin Finney hittats föll allt på plats. Och nu har hon fått en roll i brittiska kultserien Dr Who där hon dyker upp 2023. Hon skulle ha spelat en roll i Billy ”Pose” Porters amerikanska regidebut What if men på grund av pandemins inreseregler grusades de planerna.
6. Serien bygger på de första två volymerna av Alice Osmans serier om Nick & Charlie. Hon fick i uppdrag av See Saw productions att skriva ett tv-seriemanus baserad på dessa, och snart var Netflix med på tåget. Det finns alltså ytterligare två volymer redo att filmatiseras…
7. Serien spelades in 2021 och bland inspelningsplatserna märks Herne Bay High School som i serien blev Truham Grammar School. I Herne Bay spelades också de havsnära scenerna i sista avsnittet in. Bowlinghallen där en viktig scen äger rum ligger i High Wycombe, fem mil nordväst om Londons Charing Cross.
8. Euros Lyn, som regisserat hela serien, jobbade med Olivia Colman (Nicks mamma Sarah) i serien Broadchurch och eftersom Alice Osman önskade att se en känd skådis i den lilla men viktiga rollen tillfrågades Colman som sa ja. Hon filmade sina scener under två dagar och hennes medverkan var hemlig in i det sista.