De finska färgerna under tävlingen, som äger rum under Helsinki Pride som pågår nu 27 juni – 3 juli, försvaras av Whortensia, Glory LaMoore, Xenia och Lips & Inc.

– Det här började faktiskt när du, Ronny, besökte oss på restaurangen Cheri i Helsingfors tidigare i våras och berättade att Sverige hade så många lovande drag-stjärnor. Det gav mig inspiration att söka upp ett par av namnen du tipsade om och nu blir det av: Den första vänskapliga drag-kampen mellan Sverige vs, Finland! Tre svenska stjärnor möter fyra finska och vinnaren får ett presentkort på 500 euro på Guldfynd och ett gig på Backdoor.

Efter att alla deltagare framfört ett nummer kommer en finalist från vardera land att väljas av en jury till en superfinal. Juryn består av violinisten Linda Lampenius, som också sjunger en låt, dragstjärnan Marko Vainio (Miss Divet ), stjärnstylisten Vesa Silver och sporrande hotelldirektören Jukka Räisänen.

Kvällen kommer att presenteras av Nisa Soraya tillsammans med svenska Martin ”Miss Inga” Johansson.
– Martin har också erbjudit mig att komma till Hasselbacken och sjunga med honom längre fram. Han är min nya bästis och har gett mig ny energi och vi planerar redan fler projekt ihop, som en finsk-svensk julgala.

Nisa är ett bekant ansikte i Finland då den Singapore-födda stjärnan slog igenom som asiatisk popstjärna som sjöng på finska under tidigt 80-tal. Hon har hela tiden hållit sig kvar inom finsk showbiz och kallas ”Queen of Camp”.

– Jag kom till Finland när jag var runt tjugo och förlovade mig med en finsk artist som jag sedan turnerade med i sex år. På vintrarna uppträder jag nu på Gran Canaria där jag också bor bitvis, och många av de finska drag-stjärnorna har gästat mig genom åren.

Hur är dragscenen i Finland?

– I mina ögon behöver den en stor vitamininjektion. Vi har stora stjärnor, som Jarkko Valtee, Osku Heiskanen, Jukka Kuronen, Marko Vainio och NikoLa, men efter dem är det ett tomrum. Jag har försökt hitta nya talanger under pandemin, i samarbete med Winter Pride Maspalomas, men…. Vi gjorde en kort serie under Helsinki Pride 2021 för finska Se & Hör-tidningen, Nisa´s Drag Stars. som fick över 200 000 visningar. Men vi är en bra bit efter Sverige så därför är jag glad att några av era unga talanger kommer över och bjuder på sin stjärnglans.

En klippt version av det som äger rum på på Hercules den 30:e kommer sedan att visas på unga streamingtjänsten INEZ.