Joakim Rindå är regissör för en nya interaktiv ljudpromenad med hbtq-perspektiv framtagen på initiativ av DVA studio och Tele2. Med bara en smartphone och ett par hörlurar kan du under 90 minuter gå i hbtq-kulturen och historians fotspår med start i Gamla stan.

–  I Stockholm möts har publiken huvudrollen. Staden och berättelsen skapas i samma stund som du rör dig igenom den. Det handlar om möten som skett tidigare, möten som händer idag och möten som väntar oss i framtiden, säger Rindå och fortsätter:

– Utöver spännande profiler med stor kunskap möter publiken även kultur på stadens torg och öppna ytor. En påminnelse om hbtq-kulturens viktiga plats i en levande stad.

Ämnen som kommer behandlas är bland andra hur homosexuella hittade varandra i början av förra seklet och vilka spår diverse Prideparader lämnat efter sig.

Medverkar gör en rad kändisar och kännigendisar från regnbågsvärlden som Robert Fux, Aleksa Lundberg, Yolanda Bohm Ramirez, Peter Jöback, Eva Dahlgren, Katarina Bonnevier och många fler.

Ljudpromenaden är tillgänglig i appen Promenad och kostar 59 kronor. Överskottet skänks till Regnbågsfonden och Queerrörelsens arkiv och bibliotek (QRAB).