Filmen Lightyear är en spinoff på Toy Story-filmerna där vi får veta mer om Buzz Lightyears historia som galaktisk hjälte. I filmen möter vi också Lightyears kollega Alisha Hawthorne. I en minnesscen syns Hawthorne dela en kort puss med sin flickvän, en sekvens som många betraktat som upprörande.

Inför premiären förra veckan hade 14 länder förbjudit den nya Disney Pixar-filmen från att visas efter att Disney vägrat klippa bort pussen för någon marknad.

I USA gick Lightyear upp som planerat, men den samkönade pussen blev ändå en het potatis efter att en biograf i delstaten Oklahoma tagit kärlekscensuren i egna händer.

På biografens entrédörr sattes en lapp upp med ”VARNING” skrivet i versaler där de lovade föräldrar att de försöka ”spola förbi” scenen.

”Uppmärksamhet alla föräldrar: Ledningen av den här biografen upptäckta efter att de bokat Lightyear att det förekommer en scen med samkönat pussande inom de första 30 minutrarna. Vi kommer att göra allt vi kan för att spola förbi den scenen, men det kanske inte blir exakt. Vi ber om ursäkt för det besvär som den här sena upptäckten kan ha orsakat”.

Biografens löfte fick massiv kritik och i en kommentar till KOCO News säger ägaren att de nu har tagit ner lappen och att inget ”förbi spolande” hann inträffa.