Trött på idén att sitta med packade polare över nån sur sill på en öde ö eller sjumilasteg från civilisationen vid nån myggstinn badstrand?

Håll dig kvar i storstan!

Numera traditionsenligt har Hasselbacken Midsommarfirande ute på Kungliga (eller snart kanske mer rätt att säga ABBA:iga) Djurgården i Stockholm. Fantastiska paret Ingmari Pagenkamper, superbossen på Cirkus Venues AB, till Midsommarfirande passande omdöpt till Helga och MartinMiss IngaJohansson.  Midsommarstången börjar kläs vid 11 och sedan blir det lekar för barnen och 14.00 reses stången med tillhörande snaps (för de vuxna alltså) och dans.

En riktigt gammal tradition är Midsommarfirandet på SLM Stockholm! Klubben har öppet på Midsommarafton mellan 22-02 och på Midsommardagen är det buffé från 19.00 för de som förbeställt (kolla om du kan köpa på nu kort inpå, SLMs Midsommarbord är bara underbart trevligt att vara med på). Klockan 22-03 är det så öppet för alla som valt att äta på annan plats. Klubben har DJ på plats och såklart gäller två krav: fetisch-klädd och medlem. OBS medlemskap köps i förväg, kolla klubbens hemsida för med info!

Club Backdoor har stängt hela helgen men på Secret Garden är det som alltid öppet: 11-03 vareviga dag året runt! Och Kröger berättar via QX att det serveras silltallrik och smörgåstårta på Midsommarafton och två dj’s livar upp stämningen. Tips, stället har en stor uteservering så du kan njuta i solen trots att du sitter mitt i stan.

Mälarpaviljongen håller stängt under fredagen så att hela personalen skall kunna ge sig ut på ängarna och binda kransar! Men på Midsommardagen öppnar det igen och satsar stenhårt på sommarkonceptet med värdinnorna Misty Bubble och Miss Vanity och Markus Ullmarker som DJ från 16 fram till stängning vid 01. Varma dagar, vattnet börjar så sakteliga värmas på så ta med badkläder.

I Göteborg är det skärgården som gäller. Bee Bar håller stängt fredag och lördag och öppnar igen på söndag. Gretas har stängt fredag men på lördag vid 22.00 öppnar de igen för alla solbrända partydjur!

I Malmö är det bara att ta tåget till Köpenhamn, där Midsommarfirandet, eller Sankt Hans Aften inte är så tokheligt som i Sverige och Finland och dessutom redan har firats på den riktiga dagen, 23 juni. Eller så drar bögarna till badstränderna och flator och queers till Österlen… t.ex. Men se för fanken till at vara tillbaks i stan på lördag kväll då SLM Malmö har cruising-kväll för män som är medlemmar. Jo malmöiter av hankön. SLM Malmö är stadens enda regnbågs-klubb. Se till att bli medlemmar så stället inte bara överlever utan dessutom kan utvecklas ännu mer!