Nu är det klappat och klart att trion Niklas Ottosson, Johan Glad och Daniel Rehn har sålt restaurang och bar Torget i Gamla Stan.
– Niklas har hittar kärleken i Danmark, Johan skall doktorera i medicinsk vetenskap och jag vill fokusera mer på skrivandet, berättar Daniel Rehn för QX.se när han idag officiellt släpper nyheten om att Torget är sålt.
– Den nya ägaren kommer att driva verksamheten i samma anda och han gillar verkligen det Torget är idag, berättar Daniel och lugnar därmed den rykteskavalkad som florerat i helgen. Torget kommer fortsatt vara ett gayställe!
Ny ägare blir gotlänningen Jan Larsson som bland annat har erfarenhet från krogverksamhet på ön.
– Jag och Johan har varit på Torget i 13 år nu och vi har varit delägare i 9, berättar Daniel. Det har varit fantastiska år med en speciell känsla av att ha skapat ett vardagsrum för hbtq-stockholmare och turister.
– Har du några höjdpunkter under de här åren?
– Det har lika mycket varit att bli omnämnd i internationell press och vinna QX priser som att se stammisarna, svarar han. För det är dessa stammisar som är verksamhetens hjärta!
– Andra höjdpunkter har varit att kunna bjuda på artister som Jonas Gardell, Alcazar och Tollie och Dolores och gäster som är allt från nyutkomna från Västerås till Anderson Cooper
– Är Anderson så snygg som de sägs?
– Jag var inte där då, men han var tydligen snygg när han beställde sin Tuborg.
– Hur känns det nu när ni skall lämna över efter så lång tid?
– Det känns såklart väldigt vemodigt, svarar Rehn och lägger till lite torrt.
– I mitt fall har jag under åren fått ta emot mycket kärlek, men väldigt få telefonnummer… ibland kunde det ha varit tvärt om tycker jag!
– Vad kommer du sakna mest?
– Att få vara med om att skapa en trevlig helkväll för gästerna!
– Så nu kan dina vänner räkna med många fester hemma hos dig istället?
– Ehrm.. nje, det blir nog inte så, svarar Rehn
Exakt datum för när Jan Larsson tar över verksamheten är ännu inte satt, ”men det blir i mars”. Helt klart är det inte heller när de tre nuvarande ägarna fixar avslutningsfesten. Så håll utkik på QX.se för mer info om ett av Stockholms varmt pumpande homogay-hjärtan!


Torget öppnades den 23 november 2000 av Arto Winter och Anders Karlsson som idag står bakom Mälarpaviljongen.

Torget i Gamla Stan AB har under åren visat på en positiv utveckling och gjorde enligt senaste bokslutet för 2011 en liten vinst på 33 000 kronor med en omsättning på 10,5 miljoner. Sedan 2007 har de långfristiga skulderna kunnat minskas från 852 tusen ner till 83 tusen 2011 samtidigt som det egna kapitalet näst intill fördubblas.