Disneys nya animerade serie Baymax är en spin-off på filmen Big Hero 6 från 2014. De sex korta avsnitten följer en gullig robot som rullar runt i staden San Fransokyo, programmerad att hjälpa invånarna med diverse hälsoproblem. Och seriens HBTQ-inkluderande karaktärer har inte gått obemärkt förbi. Sedan Baymax släpptes i onsdags får speciellt två avsnitt kärlek i sociala medier.

I avsnitt 3 beger sig roboten Baymax på jakt efter mensskydd till en flicka. Vid tamponghyllorna får han hjälp och råd av flera kunder, bland annat en person som kan tolkas som en transman på grund av färgerna på sin t-shirt.

Det fjärde avsnittet utspelas på en marknad, där en kock får hjälp med sin fiskallergi – och en knuff i rätt riktning mot snubben från äppelmos-ståndet som gör honom kväsvag. Det korta avsnittet slutar med att de styr upp en dejt ihop. Kolla in klippet nedan:

Disneys försök att omfamna regnbågscommunityt har fått både hyllningar och kritik på senare år. HBTQ-karaktärer hittas i bland annat Pixar-filmen Lightyear och i Marvels Eternals, vilket har fått flera länder att bojkotta dem och konservativa föräldrar att rasa.

Även scenerna i Baymax stöter på motstånd, bland annat från amerikanska tittare som oroas för att Disney ”promotar tanken att män kan ha mens till barn så unga som två år” skriver Huff Post.

Andra jublar över representationen och det faktum att communityt har fått en ny allierad. Även om han är uppblåsbar.