Mattiaz blev känd som Skandalen i realityprogrammet Ullared. Nu säger han att han växt upp och ser tillbaka på skandal-tiden och vill med sin nya låt Black ress visa att det finns en lite mer seriös sida av honom.
Hur skulle du beskriva låten Black Dress?

– Blackdress är en mörk svettig och coolare låt, som är gjord för att spelas på nattklubbarna sent på natten. Det är ju inte traditionellt uppbyggd låt med vers, brygga refräng, utan mer ett klubbaserat, monotont, ingen catchy hitlåt precis utan mer ett statement för att börja en ny fas i livet.
Låten är skriven och producerad av Michael Piiraninen och Jonas Kröjtz.
– De ville göra något annorlunda och såg igenom mig med en gång. De sa såhär ”ok, vi gör nåt som skär sig mot det du gjort tidigare”. Att de valde att samarbeta med mig gjorde att jag fick växa upp som artist och det tackar jag dem för.
Den är mycket mörkare än dina tidigare låtar, varför och är det medvetet?
– 2009 var jag med i programmet Ullared med blonderat hår och började göra tuggumipop. Allt var bara fejk och uppgjort. 
Jag spelade på någon jag inte trivdes att vara, jag blev en skandalblondin och allt var inte så ljust som alla trodde mitt liv var mörkt!
– Jag började festa, ta partydroger och gömde mig bakom min roll. Att jag orkade förstod jag inte så den här är mörkare för att alla människor som dömer en ska förstå att det finns så mycket mer en 15 minuter i rampljuset.
Det är som dag och natt och nu vill jag fortsätta vara mig själv och inte någon annan.

Kommer man kunna se dig framföra den här låten live?
– Hahaha, det är jättesvår att köra låten live visst att jag kan sjunga den,
 med det är så mycket mellanspel i låten så latexmodeller får väl vara på plats i så fall och det får nog bli en klubbspelning. Dansarna som är med i videon Morkaii Vilma och Kwipi Lovebite uppträder ju i full mundering runt om i Skandinavien på olika klubbar så vem vet.