Popidolen Harry Styles har ofta flörtat med homocommunityt, och är känd för att hjälpa sina fans att komma ut under sina konserter – senast skedde det i London i juni. Hans spelning i Oslo på fredagskvällen präglades dock av lite mer allvar, när Styles tog upp dödsskjutningen som hade skett veckan innan. Med en regnbågsflagga i handen blev han emotionell inför publiken på Telenor Arena.

– Jag förstår att det här betyder mer för er nu än någonsin. Jag vill bara säga att jag verkligen beklagar, och jag hoppas att ni alla känner er trygga här med varann. Jag är så stolt att kunna uppträda inför en så kärleksfull skara varje kväll, säger Styles i en video som sprids på Twitter.

– I svåra tider är det svårt att tänka sig att man kan göra skillnad. Men jag lovar er att varenda en av er kan göra skillnad med de minsta val ni gör varje dag, genom att vara lite snällare mot någon. Genom att göra det lilla extra för någon.

Harry Styles uppträdde i Stockholm den 29 juni. I söndags blev han tvungen att ställa in sin spelning i Köpenhamn efter ytterligare en dödskjutning, i närheten av arenan.

Snart kan vi se fram emot att se honom spela homosexuell polisman i dramat My Policeman som släpps i höst.