Super Fëmmes syns till helgen på superfesten Vi som älskar 90-talet och det bästa från 00-talet och är dessutom aktuella med både nya singeln Guilty Pleasure och ett gig på Stockholm Prides paradgala. Kvintetten, som består av Therese ”Drömhus” Grankvist, Emilia ”Big Big World” Mitiku, Denise ”Dede” Lopez och ”När vi två blir en”-duon Miio (Josefine Willers och Mia Schotte) släppte en första singel tidigare i år, och tog form under pandemin.
Mia: Jag hade en idé om att vara med i ett tjejgrupp, och efter at jag snackat med Josefine så tog jag mod till mig och ringde Therese som var på direkt och sen föll att på plats ganska snabbt.
Denise: Vi hade ju träffats i olika sammanhang under åren, men aldrig gjort nåt tillsammans. Så vi kände att ni skulle satsa på att göra nåt ihop, utan en massa gubbar i ryggen.

Tanken var att gruppens första mål skulle vara Mello 2022 men där fick de nej, och den tilltänkta låten lades på is.
Emilia: Det är klart man var besviken då, men nu har vi hunnit fundera lite mer. Skulle Mello bli av då är vi ännu mer redo. Då blir det ännu roligare!

När ni nu ska uppträda ihop, hur har ni satt ihop den showen?
Therese: Vi är alla pop men det har varit en utmaning att sätta ihop olika genres och tempon. Men det kommer att bli nytt material, nån överraskning och en massa hits.

Kvartetten medverkar under 90:s i Stockholm, Göteborg och Malmö, dessutom gör Therese ett par städer till solo.

Emilia: Jag var med 2018 och det var så kul, alla bara sjunger med och är på så bra humör.
Dede: Jag som bara varit där som fan håller med. Det är så skön stämning.

Ångrar ni nåt från era långa karriärer?
Dede: Max Martin, som gjorde Get to You till mig, hade fixat så att jag skulle vara förband till Backstreet Boys världsturné. Jag fick inte veta att mitt bolag Universal sagt nej till det förrän efteråt. Jag låg på fel bolag.
Therese: Jörgen Elofsson erbjöd mig ett eget skivkontrakt med Sony, men sen kom projektet Drömhus och jag råddes att ta det. Sen blev det ju bra ändå, men det hade varit kul att se hur det gått om jag kört själv.
Emilia: Jag var så nära att ge upp innan Big Big World. Men två månader senare hände det.
Mia: Att vi tog en paus i 15 år. Vi var trötta och kände att vi var tvungna att växa upp. Sen ringde Martin från Backdoor 2018 och fick en sån kick och sen var vi tillbaka. Det sådde ett frö till det här.

En låt ur era egna repertoarer som förtjänade mer?
Josefine: Hela vårt engelska album, ”Fever”. Vi hade bra låtskrivare och producenter.
Emilia: Jazzplattan med Anders Hansson.
Therese: 2015 släppte jag plattan ”Missing Disco”, som jag jobbat stenhårt med. Men det blev skivbolagsstrul så den försvann lite när jag gav ut den själv.

Vilket tjejband hade ni velat vara med i?
Miio: Spice Girls
Dede, Emilia & Therese: TLC

Viken 90-talslåt som får igång er?
Dede, Therese & Emilia: EnVogues ”Free Your Mind”
Miio: Spice Girls ”Wannabe”.