Serien, som bygger på Anne Listers dagbok om hur hon tog över sin farbrors egendom 1832 och hittade kärleken i en kvinna, har hyllats av tittare och kritiker. Framförallt brittiska tv-stjärnan Suranne Jones insats som Anne har överösts med lovord. Men nu är det alltså slut.

Serien, som är en samproduktion mellan BBC och HBO Max, utspelas i brittiska Yorkshire och det blev allt som allt 16 avsnitt. Gentleman Jack-fansen är såklart besvikna och arga, och på sajten TV-line stormar det:

Signaturen ”a” skriver: ”Detta är vidrigt och jag kommer nog sluta prenumerera på HBO

”Cynthia Foster” är ännu mer arg: ”Helvete, jag är rasande! Det var en fantastisk serie. Ni suger”.

Signaturen ”Susan” eldar upp sig för varje ord hon skriver och anklagar HBO, som gett oss HBTQ+populära serier som Euphoria, Veneno, It´s a Sin, And Just Like That, Hacks, The Other Two, Genera+ion, True Blood, I May Destroy You och Years & Years, för homofobi: ”Lägg inte ner Gentleman Jack! Det är en enda lesbiska livs-storyn som är gjord med klass och ärlighet. Jag fattar inte att den läggs ner. Finns det inte nog med heterosexuella serier, eller varför måste ni lägga ner den enda bra flatserien ni producerat? Ni borde kallas Homophobia Box Office?

Gentleman Jack går att streama nu på HBO Max.