Pojktanten visas på homofilmfestival i London

London Lesbian & Gay film festival startade genom ett tema som the National Film Theatre hade under åren 1986-87 med titeln ”Gay’s Own Pictures”. Efter det har det vuxit fram till en festival. I år kommer det att visas fyra svenska filmer, bland annat Marit Östbergs video till The Knifes låt ”Full Of Fire” och Ester Martin Bergsmarks ”Pojktanten”. Men det visas inte bara Svenska filmer utan schemat bjuder på filmer från hela världen.

I år kommer de även ha en tribute till Pier Paolo Pasolini som jag varmt kan rekommendera. Pasolini var en homosexuell filmskapare från Italien som var verksam fram till sin död 1975. Han var väldigt kontroversiell och dokumenterade stora delar av sitt liv, bland annat när han planerade sitt eget självmord. Dock så blev han mördad av den prostituerade mannen Giuseppe Pelosi, han erkände men 2005 tog han tillbaka det han sagt och påstod att han erkänd under hot av de riktiga mördarna.

”Ofta i centrum för skandalen och kritik, var Pasolini en poet som sedan blev filmskapare som syftar till att skapa en ”film av poesi”. Vi nystar upp myterna kring politiken, sexualiteten kring Pasolini”

Här är lite klipp från de svenska filmerna som visas på festivalen.

Marit Östberg och The Knife – Full of Fire

Ester Martin Bergsmark – Pojktanten (She Male Snails)

Maja Borg – Future my love

Clara Bodén – I’m Leaving on Wednesday