Säsong tre av den enormt populära kostymserien om den brittiska överklassfamiljen Crawley och deras tjänstefolk slutade med att en av seriens favoriter omkom i en bilolycka. Den nyblivne fadern Matthew hade precis lämnat sjukhuset och sin nyförlösta fru då han körde av vägen och dog.
När serien i höst kommer tillbaka kommer ett halvår ha passerat sedan olyckan och Lady Mary är fortfarande i sorg. Men under säsong fyra kommer en ny man in i hennes liv som hon kommer att fatta tycke för. Han heter Lord Gillingham som är en gammal vän till familjen Crawley, och har därmed känt Lady Mary sedan barnsben.

Lord Gillingham kommer enligt, tvline.com att spelas av Tom Cullen som är mest känd för rollen som Russell i bögfavoriten Weekend. Han har även medverkat i riddarserien World Without End och thrillerserien Black Mirror.

Vi som följer serien sörjer givetvis Matthews (Dan Stevens) avhopp från serien, men applåderar givetvis valet av skådis för Lady Marys nya potentiella kärleksintresse, och ser det som ytterligare en anledning till att fortsätta att följa serien som gör succé världen över.

Cullen med ”Weekend”-motspelaren Chris New.