Ungdomar på ett läger i skogen som faller offer för en maskerad mördare – en gammal kär filmklyscha sedan Fredagen den 13:e blev stor på 80-talet.

Det känns på något sätt passande att just Kevin Bacon, som blev ett av de första offren i den ikoniska slasherfilmen, nu får återvända till en snarlik skräckfilm, men i en helt annan roll. Han spelar ledaren för Whistler Camp, ett läger för omvändelseterapi som lovar ”en ny känsla an frihet” inom en vecka.

Men de unga homo- och transsexuella deltagarna får snart inse att här finns betydligt värre saker än att bli indelade i pojkarnas och flickornas rum. Någon är nämligen ute efter att döda…

Är They/Them en socialt medveten film som kommer rätt i tiden – eller lite av en smaklös idé? Vi får hoppas att regissören John Logan vet vad han gör. Han är trots allt trefaldigt Oscarsnominerad som manusförfattare och har skrivit storfilmer som Gladiator och Bondfilmen Skyfall. För sin regidebut har han plockat fram en mycket personlig story:

– Idén har grott inom mig hela livet. Jag har alltid älskat skräck, eftersom monster representerar ”de andra” och som ung bög kände jag starkt igen mig i karaktärerna som var utstötta eller annorlunda, säger han i ett pressmeddelande.

They/Them får amerikansk streamingpremiär den 5 augusti.